Tips om je huis lekker warm te houden deze winter

Wonen door Djamila

De dagen voelen korter aan, het wordt frisser en dat betekent dat de winter in aantocht is. Niet alleen buiten wordt het kouder, maar dat voelen we ook in huis. Het is daarom belangrijk om met deze koude dagen in het vooruitzicht je huis gezellig en warm te maken. In deze blog lees je tips hoe jij daarvoor kunt zorgen. Laten we snel beginnen!

#1. Goede isolatie

First things first: het begint allemaal bij een goede isolatie van je huis. Dit is de meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat je het lekker warm in huis krijgt. Een goede isolatie wil zeggen dat de warmte binnen blijft en de koude lucht buiten wordt gehouden. Controleer ook op tocht in huis, hierdoor gaat er vaak ook veel warmte verloren. Maak eventueel gebruik van een tochtstrip voor ramen en deuren om het verlies van warmte te minimaliseren.

#2. Zonnescreen

Stel je voor je komt thuis na een lange dag school of werk en je wil lekker met een kopje thee op de bank ploffen. Dan wil je natuurlijk dat het lekker warm is, maar het is ook wel fijn om wat privacy te hebben en dat niemand naar binnen kan kijken. Een ideale oplossing hiervoor is een zonnescreen. Dit houdt lekker de warmte vast in huis én zorgt ervoor dat mensen niet naar binnen kunnen kijken (maar jij wel naar buiten). Je kunt het zelfs ook alleen monteren zonder een specialist. Op die manier bespaar je tijd, omdat je moet wachten tot dat een monteur het zou kunnen plaatsen en bespaar je geld!

#3. Vloerkleden

Een vloerkleed staat niet alleen sfeervol en maakt de ruimte helemaal af, maar het fungeert ook nog eens als isolatielaag. Het is heerlijk warm aan je voeten en hierdoor loop je niet direct op de koude vloer. Tip: leg in de hal een heerlijk vloerkleed, in de woonkamer en in de eetkamer.

#4. Bakken, koken en kaarsjes

De winter is een gezellige periode van feestdagen, samenkomen, serie kijken, warme chocomelk drinken en nog veel meer. Maak het daarom in huis ook gezellig en kleed het leuk aan met lampjes, kaarsjes en decoratie dat past bij dit seizoen. Om het lekker warm in huis te maken kun je een heerlijke cake bakken bijvoorbeeld. Door de oven verwarm je het huis, gaat het lekker ruiken en heb je in de avond bij een kopje thee een heerlijke lekkernij. Daarnaast zorgen kaarsjes in huis ook voor warmte en staat het daarnaast ook nog eens heel gezellig.

Afbeelding met Snack, voedsel, bakwaren, Gluten

Automatisch gegenereerde beschrijving

#5. Draagbare kachel

Ben jij bijvoorbeeld veel in de woonkamer of in een andere kamer in huis? Dan is het zonde om het hele huis te gaan verwarmen. Kies er daarom voor om een kleine draagbare elektrische verwarming aan te schaffen. Hierdoor kun je binnen no-time de ruimte verwarmen op elke gewenste plek in huis.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om het lekker warm te krijgen deze winter in huis. Heel veel succes!