Met deze tip vergeet je nooit meer de verjaardagen van vrienden en familie

Vrije tijd door Chloe

Vrienden, familie en collega's: van allemaal moet je de verjaardagen onthouden. Misschien lukt dit van een paar mensen, maar om het allemaal te onthouden wordt erg lastig.

Ben jij ook iemand die er pas achter komt dat iemand jarig is door een Instagram bericht of Facebook melding? Dat is vanaf nu verleden tijd, want met deze tip vergeet je nooit meer iemands verjaardag.

Voorbereiding

We kennen allemaal de ouderwetse verjaardagskalender waarop alle verjaardagen verzameld staan. Bij veel mensen hangt deze in het toilet, maar is het vaak al te laat wanneer je ziet dat iemand jarig is. Vooral als je nog een kaartje wilt sturen is de kans groot dat je die kans dan gemist hebt. Gelukkig heeft iemand op TikTok daar een hele handige manier voor bedacht, want je doet alle voorbereiding namelijk aan het begin van het jaar.

Verzamel kaartjes voor de verjaardagen

Koop in één keer heel veel verjaardagskaarten. Een leuk klusje voor 1 januari is om uit te zoeken wie je allemaal een kaartje wilt sturen en wanneer hun verjaardagen zijn. Vervolgens orden je deze in een map en sorteer je ze op datum. Schrijf het kaartje alvast uit of als je dit later wilt doen schrijf je alleen de naam van degene naar wie je hem verstuurt op. Check de onderstaande video en je snapt precies wat we bedoelen.

@organisedbyem How to make sure you don’t miss any birthdays this year. #birthdaycardsorganiser #birthdaycardorganiser #organised #organisedlife #organisedbyem #cardorganiser #organisedfor2023 #howtostayorganised #fyp #fy #viral #birthdaycard ♬ Birthday - Anne-Marie

Online kaartjes versturen

Natuurlijk kan je ook online kaartjes maken en versturen. Het voordeel is dat je op veel websites ook een datum kan invullen waarop je hem bezorgd wilt hebben. Trek dus een middagje uit om alle kaartjes te ontwerpen en laat ze bezorgen op de verjaardagen van je vrienden en familie. Zo hoef je de rest van het jaar dus nergens meer over na te denken en loop je ook niet het risico dat je geen postzegels meer hebt en je kaart alsnog te laat aankomt.