Last van een bultje bij je neuspiercing? Zo kom je ervan af!

Gezicht door Zita

Heb je een bultje op je neuspiercing? Maak je geen zorgen, het komt vaak voor. Een pijnlijk, rood bultje komt vaak voor bij mensen met een neuspiercing en kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, maar er zijn manieren om er snel en effectief vanaf te komen. Lees verder voor tips over hoe je van dat vervelende bultje afkomt, zodat je weer kunt genieten van je mooie piercing.

De oorzaken van bultjes rond neuspiercings

Bultjes rond neuspiercings worden door verschillende factoren veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaak is een infectie door bacteriën die tijdens of na het piercingproces in de wond komen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de piercer de juiste hygiënepraktijken hanteert en dat je hun instructies zorgvuldig opvolgt, zowel voor als na de piercingprocedure. Andere oorzaken zijn allergische reacties, trauma door het dragen van te strakke of zware sieraden, en slechte schoonmaakgewoonten.

Hoe bultjes rond neuspiercings te behandelen

Als je de oorzaak van je bultje hebt vastgesteld, is het tijd om het te gaan behandelen. Hieronder vind je enkele tips om van bultjes rond neuspiercings af te komen.

Zorg ervoor dat je de juiste sieraden gebruikt

Als je sieraden te strak of te zwaar zitten, kan dit bultjes rond je piercingplek veroorzaken. Zorg ervoor dat je hoogwaardige sieraden gebruikt van materialen als titanium om allergische reacties te voorkomen. Een goede piercer zal nooit verkeerd materiaal in je neus piercen, maar vraag ernaar voor de zekerheid bij je piercer wat voor materiaal hij gebruikt.

Maak je piercing regelmatig schoon

Zorg ervoor dat je je piercing twee keer per dag schoonmaakt met een zoutoplossing of milde zeep en warm water. Ook tea tree olie doet vaak wonderen. Let er wel op dat je tea tree verdund gebruikt. Zo voorkom je verdere infecties en voorkom je dat bestaande bultjes erger worden. Vermijd agressieve chemicaliën zoals wrijfalcohol, want die kunnen de huid irriteren en de zaak verergeren.

Breng een antibacteriële zalf aan

Het aanbrengen van een antibacteriële zalf helpt de ontsteking en irritatie van de bult te verminderen en bestrijdt tegelijkertijd eventuele bacteriële infecties die de bult veroorzaken. Breng slechts een dun laagje aan, zodat het je poriën niet verstopt. Ook hierbij geldt: vraag aan je piercer of dit de beste keuze is voor jouw bultje.                                                                                                                                                                               

Als je een bultje rond je neuspiercing hebt, raak dan niet in paniek. Er zijn verschillende eenvoudige behandelingen waarmee je er snel vanaf kunt komen. Van zorgen dat je de juiste sieraden gebruikt tot het regelmatig schoonmaken van je piercing, er zijn genoeg stappen die je neemt om ervoor te zorgen dat je neuspiercing gezond en zonder bultje blijft.