Doei goede voornemens: zo blijf je fit zonder te sporten

Lifestyle door Anne-Fleur

Heb jij je goede voornemens om gezonder te leven en meer te sporten ook alweer in de prullenbak gegooid? Je bent niet de enige. *Ahem* Toch is het ook niet slim om het hele jaar stil te blijven zitten en niks aan je gezondheid te doen. We willen het jaar namelijk wel overleven, maar dan het liefst zonder al te veel moeite ervoor te doen. Voor de lazy ladies onder ons: zo blijf je fit zonder te sporten.

Zo word je fit zonder te sporten

Hoewel er een heleboel gym girlies in ons midden zijn, zijn er (us included) ook een heleboel mensen die liever lui dan moe zijn. Jezelf er elke dag toe zetten om een zweterige workout te doen klinkt nu eenmaal niet zo aantrekkelijk voor iedereen en dat is natuurlijk helemaal oké. Wel willen we graag gewoon gezond blijven en dit jaar surviven. We hebben goed nieuws voor je, want ook zonder dat je zes dagen per week in de sportschool staat kun je prima fit blijven. Dit is hoe je dat doet. 

Zittend sporten

Als je nu denkt: 'we zouden toch niet gaan sporten?', dan geven we je gelijk. Gelukkig hoef je ook niet écht te sporten. Het enige wat je moet doen is zitten. Ook voor de lazy asses onder ons is dat niet teveel gevraagd toch? Je kunt namelijk je spieren al aanspannen door op een sport - of wellnessbal te gaan zitten. Zit je op zo'n ding, dan is het voor de rest aan je lichaam om er niet van af te vallen. Je core wordt door het zitten aangespannen, waardoor je bij wijze van spreken binnen een dag een sixpack hebt. Daarnaast zorgt deze fitnessbal ook nog eens voor een betere houding en minder rugklachten. 

Water drinken

Dit is de meest oude truc uit de doos, maar het werkt echt. Veel water drinken is dé key tot een gezonde levensstijl en mocht je een beginner zijn, dan is dit de beste eerste stap om te zetten. Schaf een mooie fles aan (het liefst eentje die niet doorzichtbaar is en die een rietje heeft) van ongeveer 75 centiliter. Twee keer zo'n fles leeg op een dag is alweer 1,5 liter water dat je in je lichaam hebt. Doe dit elke dag en je zult al snel genieten van alle voordelen. Pro tip: zet als je aan het werk bent achter een laptop de fles onder je mond. Op deze manier zul je sneller gaan drinken en 'vergeet' je dat aan het doen bent. Opeens is je fles leeg en heb je alweer de helft van het water binnen. Easy! Zo ben je uiteindelijk toch fit zonder te sporten.

Traplopen 

De lift gaan we gedag zeggen dit jaar, want we gaan traplopen! Niet voor de leuk natuurlijk, want dan zouden we wel een sport gaan beoefenen, maar elke keer als je een lift en trap tegenkomt, loop je de lift met trots voorbij. Met traplopen verbrand je toch heel wat calorieën, maar doe je letterlijk the bare minimum. Aan het einde van het jaar heb jij de conditie van een topsporter en heb je de mooiste booty die er bestaat.