Hoe kies je de beste BH?

Fashion door Elsemieke

Een BH kopen kan best lastig zijn. Zo heb je de keuze tussen ontzettend veel verschillende soorten beha’s. Daarnaast moet je goed letten op de maat. Zo weet je zeker dat de BH comfortabel zit, voldoende ondersteuning biedt en je rondingen tot hun recht laat komen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste BH? Wij helpen je op weg.

Waar en wanneer wil je de beha dragen?

Bedenk allereerst waar en wanneer je de beha wilt dragen. Zoek je een BH om te dragen tijdens het sporten, om te dragen onder een bepaald kledingstuk of om je sexy in te voelen? Een sport-BH moet aan andere eisen voldoen dan een beha die je draagt tijdens een romantische date. Ondertussen is er een grote keuze aan verschillende beha's en lingerie. Laat je inspireren!

Bedenk wat voor soort BH je zoekt

Als je een nieuwe BH zoekt, is het handig om te bedenken wat voor soort beha je graag wilt kopen. Kijk hierbij naar wat je mooi vindt, de gelegenheid en naar wat voor beha het beste past bij jouw lichaam. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten beha’s.

Hoe kies je de beste BH?

Balconette

De balconette is een beha die wat lager uitgesneden is. Deze BH is hierdoor ideaal om te dragen onder laag uitgesneden bovenkleding of jurkjes. De balconette is klassiek, vrouwelijk, elegant en geeft je zelfvertrouwen.

Bralette

Bralettes zijn luchtige beha’s gemaakt van kant. De bralette heeft over het algemeen geen beugel. Hoewel de bralette niet super veel steun biedt, zit dit model beha wel comfortabel. Draag de bralette op een warme zomerdag of als je lekker op de bank ligt.

BH zonder beugel

Een BH zonder beugel zit comfortabel. Dit is ideaal als je je lekker vrij wilt kunnen bewegen. Heb je een grotere boezem? Let dan goed op de pasvorm. Als een beha zonder beugel de juiste pasvorm heeft, kan hij – ondanks dat hij geen beugel heeft – toch voldoende ondersteuning bieden.

Volle cup beha

Een volle cup beha bedekt je boezem volledig. Dit zorgt voor extra veel steun. Je behoudt bovendien een mooi en vrouwelijk silhouet (zonder gekke bollingen). De volle cup beha is een must-have voor dames met een grote cupmaat.

Hoe kies je de beste BH?

Deep plunge beha

Een deep plunge beha is een beha met een diep decollete. Dit staat niet alleen sexy, maar is ook ideaal om te dragen onder bepaalde kledingstukken. Zo is de beha niet zichtbaar, maar krijgt je boezem wel een lift en ondersteuning.

T-shirt BH

Een T-shirt bh is een comfortabele beha die glad en naadloos is. Dit model beha is ideaal als je strakke kleding draagt en niet wilt dat je BH zichtbaar is. De T-shirt beha (bij voorkeur in basic kleuren) moet elke vrouw in haar lingerielade hebben.

Strapless BH

Een strapless beha is een lifesaver als je geen last wilt hebben van zichtbare behabandjes. Je draagt de strapless beha onder een strapless top of jurk, maar ook bijvoorbeeld als je een off-shoulder top wilt rocken.

Sport-beha

Een sport-BH is speciaal ontworpen om voldoende ondersteuning te geven tijdens het sporten. Dit voorkomt – zeker als je een grotere cupmaat hebt – pijn. Een sport-beha is over het algemeen gemaakt van een ademend materiaal en droogt snel.

Hoe kies je de beste BH?

Check je behamaat

Als je weet wat voor BH je zoekt, is het tijd om te gaan shoppen. Shop online als je de beha’s in alle rust thuis wilt passen. Als je een beha gaat kopen is het erg belangrijk dat je de juiste maat kiest. Meet dus eventueel van tevoren je borsten nog eens op en/of bestel meerdere maten als je zeker wilt weten dat de BH goed zit. Je behamaat opmeten doe je als volgt: Gebruik een meetlint om je borstmaat te meten. Houd het meetlint hiervoor (niet te strak en niet te los) net onder je borsten. Meet vervolgens je cupmaat. Je meet dit op de plek waar je borsten het grootst zijn (dit is meestal bij de tepels).Voer de maten in in een online configuratietool.

Hoe weet je of een BH goed zit?

Je weet of een BH goed zit als hij voor- en achteraan op dezelfde hoogte zit. Bandjes horen niet te verschuiven en de beha moet comfortabel zitten. Zo mag de BH niet in de huid snijden, duwen of knellen.

Mag je met een beha aan slapen?

Is slapen met een beha aan een goed idee? De meningen zijn hierover verdeeld. In principe is het niet nodig om met een beha aan te slapen. De beha kan knellen, een zweterige huid veroorzaken en oncomfortabel zijn. In het ergste geval ontstaan er zelfs schimmels en inwendige cystes. Heb je zware borsten of slaap je om een andere reden graag met een beha? Draag dan een BH zonder beugel, een sportbeha of een bralette. Kies daarnaast voor een ademend materiaal én draag altijd een schoon exemplaar.