Als je deze stoffen draagt blijf je heerlijk warm zónder verwarming

Fashion door Anne-Fleur

Hoe kouder het elke dag wordt, hoe vaker we neigen om óf een vakantie te boeken naar een warm land, óf onze verwarming gewoon heel hoog te zetten. Helaas kosten beide keuzes nu ontzettend veel geld. En hoe pijnlijk dat ook is, het zorgt er wel voor dat we de heater wat minder vaak aanzetten. Natuurlijk willen we ook niet omkomen van de kou en met déze oplossing hoef je daar ook zeker niet bang voor te zijn. Als je namelijk deze bepaalde stoffen draagt, dan heb je die verwarming helemaal niet nodig om warm te blijven.

Zo blijf je lekker warm deze winter zónder verwarming

Wat is er nu beter dan warm zijn én er fashionable uit zien? Niet veel, als je het ons vraagt. Maar welke stoffen kun je dan het beste dragen? We hebben de vijf meest warm makende materialen voor je op een rijtje gezet. 

1. Wol

Deze stof komt waarschijnlijk niet per se als een verrassing, maar het is de warmste van allemaal! Dit materiaal isoleert heel goed tegen kou en wind, en dat is dus precies waar we naar op zoek zijn. Tijd om een lading aan wollen truien, sokken en pyjama's aan te schaffen, dus.

2. Fleece

Fleece - in tegenstelling tot wol - is een zachte, lichte stof, die je bijna niet aan je lichaam voelt. Maar toch is kleding van dit materiaal ontzettend warm. Megahandig voor mensen die niet graag zware dingen dragen. Ander pluspuntje: deze stof droogt ook snel, dus ook tegen een fikse regenbui is jouw fleecetrui bestand. 

3. Zijde

Je zou het misschien niet denken van deze gladde, zachte stof - maar ook zijde is erg isolerend en warmhoudend. Hoewel de stof soms 'koud' aanvoelt, is niets minder waar dan wanneer je het daadwerkelijk aan hebt. Fun fact: zijderupsen maken zijde speciaal voor hun coconnetje om zichzelf warm te houden. Well if the rupsen say it... 

4. Flanel

Ook flanel is een typisch winterstofje. Je ziet ze vooral terugkomen in pyjama's (je weet wel van die heerlijke geruite kerstpyjama's), maar ook steeds vaker zijn ze te vinden in beddengoed en houthakkersblousen die wél fashionable zijn. Je kunt deze stof zowel binnen als buiten dragen, and you'll never get cold again. 

5. Dons

Een goede winterjas kiezen is niet makkelijk, want je wil er leuk uitzien als je in de sneeuw paradeert, maar een beetje een warme stof aan je botten zou ook wel prettig zijn. Een donsjas is voor beide eisen een perfecte keuze. Kies dan wel een jas die ook waterdicht is, zodat je samen met jouw waterdichte donsjas de kou, sneeuw en regen wel overleeft.