Wat je beter niet kunt eten op een eerste date

Eten door Kristie
Hèhè, het is eindelijk zover. Je gaat op date met dat ene stuk waar je al zo’n driekwart jaar contact mee hebt. Alleen zit je nogal in over je niet bepaald charmante tafelmanieren… Deze gerechten kun je dan maar beter niet bestellen!

Hoe graag je dat bord spaghetti ook wilt bestellen, op een date kun je je hunkering naar lekker eten maar beter op de tweede plaats zetten. Je date kan je oranje spaghettisausmond waarschijnlijk niet erg waarderen. Laat staan dat je besluit de spaghetti voor het eerst met een lepel te eten, om beschaafd over te komen… Daar gaat je nieuwe witte shirt.

Dus, welke gerechten kun je bij dezen afstrepen van de menukaart?

De driedubbele hamburger

Waarom niet? Denk eens aan de horror: druipende kaas en verstopte augurkpartjes die ervandoor schieten zodra je een hap neemt. Daarnaast is het sowieso al redelijk onmogelijk om met enige charme zo’n dikke hamburger te eten. Moet je ‘m nou in stukjes snijden, ontleden of een hap proberen te nemen zonder dat alles uit elkaar valt?


Soep

Wat wel belangrijk is om te onthouden, is dat je beter niet heel veel meer kunt eten dan hij. Het is beter om je onbeschaamde eetgedrag pas te onthullen als je hem wat beter kent, huh? Maar bestelt hij een voorgerecht? Dan kun jij dat natuurlijk ook doen. Probeer wel om elke vorm van soep te vermijden, echt. Het is warm, waardoor er het gevaar op mondverbranding dreigt en daarnaast is het moeilijk om soep fatsoenlijk te eten zonder te slurpen of rechtstreeks uit je bord te drinken. 

Spare ribs

Meestal bestel je spare ribs op een saai familiediner waar toch niemand op je let. Nou, dat kun je beter zo houden. Het is niet heel charmant om met je handen te gaan zitten kluiven. Ondanks dat je er vaak een doekje en water bij krijgt, kun je vieze handjes niet constant voorkomen. En laat hij nou net een poging wagen om op dat moment je hand te pakken... Of je proberen een kus te geven, terwijl er nog een verdwaald stukje vlees tussen je tanden hangt.

Taco's/wraps

Begrijp ons niet verkeerd, ze zijn heerlijk. Alleen is het nogal moeilijk converseren als je tegelijkertijd een uit elkaar-vallende wrap probeert te redden. Dat is namelijk hopeloos. Als je het echt niet kunt weerstaan, gebruik dan vooral je mes en vork om te snijden. En bij de taco moet je maar hopen dat 'ie niet al te lang in de oven heeft gezeten (gevolg: rondvliegende stukjes taco).


IJs

Ondanks dat het woord 'ijs' meteen bij ons opkomt als we aan het dessert denken, is het geen dateproof gerecht. Naast het gevaar op een ijssnorretje, schiet je ijs vaak ook alle kanten op als je een hapje probeert te nemen. Of je nou een lepeltje of een vork gebruikt, ijs glijdt altijd alle kanten op... helaas. En een hele ijsbol in één keer in je mond stoppen, is dan ook weer niet aan te raden.

Wat zou jij nooit bestellen op een date?