Demi kreeg infectie in haar vruchtwater: "kindje groeide niet"

Media door Elsemieke

Merel Westrik verwelkomt Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen en in verwachting zijn van een baby. In het Net5-programma ‘Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland’ zien we hoe ze daarmee omgaan. Dit keer is het de beurt aan de 26-jarige Demi in Nicaragua. 

Baby in het Buitenland: infectie in vruchtwater

In het programma Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland reist Merel Westrik zes Nederlandse vrouwen achterna. Zij wonen samen met hun buitenlandse partner en zijn in verwachting, of net bevallen. Demi komt uit Aerdenhout, waar ze niet religieus wordt opgevoed. Later wordt ze alsnog christelijk. Demi kwam als au pair in Mexico terecht en ontmoette daar Erick. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar uiteindelijk sloeg de vonk toch over. Door de pandemie kon ze pas een dag later naar huis vliegen. Het bleek in hun ogen een teken van God, want toen leerden ze elkaar pas echt goed kennen. Ze werden stapelverliefd.

Eke moest bevallen in Ecuador: "vertrouwde gynaecoloog totaal niet"

Infecties

Demi keerde uiteindelijk terug naar Mexico. Daarna besloten ze samen naar Nicaragua te verhuizen. Een paar maanden later trouwde het inmiddels christelijke stel om in Nicaragua daar voor een kerk aan de slag te gaan. Dat ze zwanger werd, is voor Demi een opluchting. “Ik wist niet of ik een baby kon krijgen, want ik had problemen met cysten.” Als snel krijgt Demi een gevaarlijke infectie in haar vruchtwater en placenta. “Normaal gesproken is een echo leuk, maar voor ons is het vooral heel spannend. Maar we zijn dankbaar dat we bij de dokter mogen zijn.”

Uiteindelijk treden er zoveel complicaties op dat de baby zo snel mogelijk geboren moet worden. “De baby groeide niet meer zoals het hoort. Er werd besloten om de bevalling in te leiden. Maar na een dag had ik nog nauwelijks ontsluiting. Daarom hebben ze besloten om baby Aliana via een keizersnede te halen.”