Sarah (29) krijgt baby in India: "het geslacht weten is hier verboden"

Media door Elsemieke

Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen en in verwachting zijn: in het Net5-programma ‘Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland’ zien we hoe ze daarmee omgaan. Merel Westrik verwelkomt Sarah, die naar Inda is verhuisd en daar zwanger raakt van Vibin.

Baby in het Buitenland: Sarah in Inda

In het programma Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland reist Merel Westrik zes Nederlandse vrouwen achterna. Zij wonen samen met hun buitenlandse partner en zijn in verwachting, of net bevallen. Sarah werkte in de keuken van een schip om haar bakkersopleiding te voltooien. Daar ontmoette ze Vibin uit India. Zo vaart ze als bakker de wereld rond. Na tien jaar - de twee krijgen weer contact via Instagram - slaat de vonk alsnog over en besluit het stel zich in India te vestigen en daar te trouwen.

Jessica (35) krijgt een baby in Kenia: "overvallen aan de poort van ons huis"

In India is het gebruikelijk dat de familie heel veel voor de baby en de moeder zorgt, maar Sarah zorgt liever voor zichzelf. “Ze horen mij in bad te doen. Eigenlijk horen ze zelfs drie maanden bij ons in te trekken." Dat zijn allemaal dingen die Sarah niet wil. "Als iemand mijn rug schrobt is het Vibin, niet zijn moeder.” Haar eigen familie kan niet voor haar zorgen, omdat een vliegticket naar India echt te duur voor ze is. 

Meisje

Vibin en Sarah weten al wat het geslacht is van hun kindje, maar dat is verboden in India. Als gezinnen er namelijk achter komen dat ze een meisje krijgen, laten ze het vaak weghalen. "We hebben een vriend in het ziekenhuis en hij heeft gekeken. De kans dat het een meisje is, is 90 procent", zegt Sarah. Na de bevalling van baby Adayah pakt het stel het werken alweer snel op. In de update vertellen de twee hoe het nu met ze gaat. De thuisbakkerij krijgt een upgrade, want er wordt een nieuwe bakkerij gebouwd. Ook met Adayah gaat het goed. “Ze is al negen maanden. Ze eet goed, staat, kruipt, alles gaat prima.”

Eke moest bevallen in Ecuador: "vertrouwde gynaecoloog totaal niet"