Eke moest bevallen in Ecuador: "vertrouwde gynaecoloog totaal niet"

Media door Elsemieke

Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen en in verwachting zijn: in het Net5-programma ‘Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland’ zien we hoe ze daarmee omgaan. Merel Westrik verwelkomt Eke, die naar Edcuador is gegaan voor haar vriend Manny.

Baby in het Buitenland:

In het programma Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland reist Merel Westrik zes Nederlandse vrouwen achterna. Zij wonen samen met hun buitenlandse partner en zijn in verwachting, of net bevallen. De Friese Eke beklimt in 2019 een Ecuadoraanse berg. Ze wordt daar verliefd op Manny. Twee jaar later verhuist Eke naar Ecuado. Ze is al snel zwanger, maar daarvan genieten kan ze niet. Ze raakt haar baan kwijt en het huis waar het gezinnetje moet wonen, is nog niet eens gebouwd. Presentatrice Merel Westrik ontmoet Eke dertien weken voordat ze is uitgerekend. "Ik heb weinig vertrouwen in de medici. De dokter en gynaecoloog vertrouw ik niet."

Heftig: Marisse (26) vertrekt in Grenzeloos Verliefd naar Gambia voor getrouwde man

"Het gebeurde gewoon"

In het voorjaar kwamen haar ouders Annagryt en Kees naar Ecuador, waar ze mee hielpen aan de verbouwing. Maar dan gaat het gruwelijk mis. “Vader deed nog wel wat kleine kusjes en toen gebeurde het gewoon”, vertelt Eke. De dag na aankomst overlijdt hij compleet onverwacht. Door alle stress krijgt Eke weeën en wordt haar zoontje geboren. De dag na de bevalling wordt haar vader gecremeerd. Wanneer Merel Westrik Eke weer opzoekt, vijf maanden later, vertelt Eke hoe het met haar gaat.

"Papa was er en voelde zich na het klussen niet goed. Ik moest even weg, maar we zouden contact houden met de telefoon. Hij nam niet op en toen we terugkwamen was hij overleden. Amir was een dag oud toen we hem moesten cremeren.”

Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland gepresenteerd door Merel Westrik zie je vanaf 2 november iedere woensdag om 21.30 uur op Net5.