Grenzeloos verliefd: Je grote liefde achterna

Media door Donna
Het programma 'Grenzeloos Verliefd', dat iedere zondagavond te zien is op Net 5, staat wekelijks in het teken van een jonge vrouw die emigreert naar de andere kant van de wereld om bij haar geliefde te zijn. Een intrigerend programma!

Zelf heb ik al moeite met het organiseren van een date in een andere stad, laat staan dat ik mijn hele hebben en houden in een koffer prop om in een strooien hutje in niemandsland te gaan zitten. Ik verbaas me dan ook over hoe diep de liefde moet zitten bij deze vrouwen en hoe het hun prioriteiten heeft beïnvloed. Die kerel kan nog zulke schattige spleetoogjes hebben; no way dat ik mijn familie en vrienden achter zal laten terwijl ik door het beveiligingspoortje van het vliegveld loop.
 

Een jankend afscheid 
In het programma gaat ieder afscheid dan ook met veel poeha. De traanbuizen worden massaal geleegd, de vertrekkende jonge vrouw wordt geplet door grouphugs en verdwijnt uiteindelijk met haar zware rugzak uit het zicht. Vervolgens is er een ellenlange vliegreis naar the middle of nowhere, waar haar droomman haar staat op te wachten met een hysterische grijns op zijn gezicht. Ze vallen elkaar in de armen, tongzoenen erop los en stamelen dan ongemakkelijk wat uit in de trant van "Ik kan niet geloven dat ik er ben" en "Oh, wat ben ik blij om je bij me te hebben". Dan verscheept het stel zich naar de krottenwijk van vriendlief om daar de intrede te maken bij zijn moeder, oma en zes zussen. Eerst is het allemaal te mooi om waar te zijn, maar (hoe kan het ook anders) algauw beginnen de eerste barsten in de relatie te ontstaan.

Moeilijke integratie: "Ga toch naar huis!"
Vanaf dat moment zit ik op het puntje van de bank. Ik zie hoe de meid in kwestie maar moeilijk kan integreren en zich eigenlijk ronduit stoort aan de culturele gebruiken van de familie van haar vriend. Ze mist de Nederlandse luxe, spreekt de taal amper en kan daardoor ook maar moeilijk aan werk komen. Vaak voelt ze zich ellendig en eenzaam, mede omdat haar grote liefde gewoon verder gaat met zijn leventje zoals hij voor haar komst ook deed. Waar hij de eerste weken nog volop zijn best deed om haar kennis te laten maken met het land en de bijbehorende gebruiken, komt hij nu uitgeput van zijn werk en geeft hij haar niet eens een kus meer bij binnenkomst. Langzaam zie je hoe het ultieme sprookje transformeert tot niets meer dan een verdrietig meisje in een land waar ze geen flikker te doen heeft. Huilend hangt ze met het Nederlandse thuisfront aan de telefoon, "want het valt allemaal toch een beetje tegen?. En werkelijk waar, het enige wat ik op dat moment nog uit weet te kramen is: "Meisje, GA NAAR HUIS!?
 

Hoe ik het had gedaan...
Ik had het wel geweten. Nog één dikke plakkus op de neus van mijn grote liefde, een slap handje aan zijn moeder en maken dat ik wegkom! Weer op Schiphol aankomen, mijn geliefden in hun armen vallen en ze nooit meer loslaten. Vervolgens lekker in mijn eigen bedje kruipen, bijslapen van een lange reis en de volgende morgen de supermarkt in om al het goddelijks te kopen dat de schappen te bieden hebben. Daar dan tegen een lekkere kerel opbotsen, telefoonnummers uitwisselen en een heel nieuw sprookje instappen. Eén waarvoor je maar vijf minuten hoeft te fietsen. Dat is voor iedereen beter.

Zou jij het kunnen: voor je grote liefde naar het buitenland verkassen?