Dit is hoe je een lange afstandsrelatie heel makkelijk maakt

Relaties door Zita

Een relatie hebben met iemand die ver weg woont klinkt niet gemakkelijk. De één heeft er geen problemen mee, maar voor de ander is het misschien een grote kwelling. Hoewel het voor veel mensen dus een no go is, veranderen sommigen toch van gedachten wanneer het eenmaal zo ver is. Want ja, als je iets écht wil, dan zorg je dat het lukt. Hoe zorg je ervoor dat een lange afstandsrelatie makkelijk wordt?

Wanneer is het een lange afstandsrelatie

Voor de één is een lange afstandsrelatie al geldig wanneer je een uur van elkaar vandaan woont. Voor de ander is het pas geldig als je in een ander land woont. Wat een lange afstandsrelatie ook inhoudt voor jou, het is niet altijd makkelijk. Toch zijn er manieren waarop je zo’n relatie spannend, spontaan en leuk houdt.

Goede communicatie

Goede communicatie is in iedere relatie belangrijk. Maak afspraken met elkaar; wat vind je wel fijn en wat ook niet? Als je bang bent dat de ander vreemdgaat, dan zit er misschien sowieso iets niet goed. Niet om je bang te maken, maar het is ook mogelijk dat je partner vreemdgaat als jullie wél dicht bij elkaar wonen.

Maak tijd voor elkaar

Wederom is tijd voor elkaar maken in iedere relatie belangrijk. Vooral wanneer je een lange afstandsrelatie hebt, is tijd voor elkaar vrijmaken key. Plan momenten in de week in om met elkaar te videobellen en ga er net zo mee om als een echte afspraak. Bel elkaar als je een vrij moment hebt. We mogen van geluk spreken dat we tegenwoordig elkaar kunnen zien en horen als je aan de andere kant van de wereld zit.

Blijf met elkaar daten

Daten klinkt misschien heel moeilijk wanneer je een lange afstandsrelatie hebt. Toch is het goed om dit te blijven doen. Kleed je mooi aan het zet elkaar op FaceTime neer terwijl je een diner hebt. Tegenwoordig zijn er ook apps waarmee je samen een film kijkt met iemand die niet in dezelfde ruimte is. Pak er allebei een bak popcorn bij en laat de date beginnen. Zo behoud je de spontaniteit in je relatie.

Reis naar elkaar tijdens vrije dagen

Heb jij of je partner een paar dagen achter elkaar vrij? Bezoek de ander dan. Als jullie samen zijn, besteed je iedere vrije minuut met elkaar. Zo ben je als het ware ‘opgeladen’ als je weer afscheid van elkaar moet nemen.

Yes, we know, het is soms moeilijk om een lange afstandsrelatie te hebben. Blijf investeren in elkaar en communiceer. Zo gaat het jullie een stuk gemakkelijker af.