Een kerstboom en katten: zo voorkom je gebroken ballen

Wonen door Chloe

December is eindelijk aangebroken en dat betekent voor veel mensen het opzetten van de kerstboom. Maar als je ook een kat in huis hebt rondlopen, kan dit nog best een uitdaging zijn. Die glinsterende kerstballen zijn natuurlijk enorm interessant. Gelukkig hebben wij wat tips voor je om gebroken ballen te voorkomen.

Ballen van kunststof

Hoewel voorheen kunststof ballen een stuk minder mooi waren dan glazen kerstballen, is het verschil nu nog amper te zien. Onze nummer één tip is dan ook om glazen ballen zo veel mogelijk te vermijden. En heb je toch een paar breekbare kersthangers? Hang deze dan bovenin de boom. De rest van de boom kan je versieren met plastic of kunststof ballen en andere leuke versiersels zoals slingers en houten decoratie.

Citrusvruchten

Als er iets is waar katten een hekel aan hebben naast water, dan zijn het wel citrusvruchten. De geur van een citroen of sinaasappel vinden ze allesbehalve lekker. Als je een halve vrucht bij de boomstam legt is de kans dus groot dat je viervoeter er niet in de buurt komt. 

Wacht even met versieren

Zodra je de kerstboom in huis haalt wil je hem natuurlijk direct versieren. Toch kan je hem beter even kaal in de woonkamer laten staan. Zo is de boom nog een stuk minder interessant en kan je kat er eerst even aan wennen. Met een beetje mazzel is de interesse snel verloren. En als je hem gaat versieren, zorg dan dat je kat in een andere ruimte is. Alleen al het ontknopen van de kerstlampjes is voor jouw dierenvriendje natuurlijk al één groot feest en zorgt voor interesse in de boom.

Aluminiumfolie

Een andere oplossing om je kat van de kerstboom te weren is aluminiumfolie. Ze hebben namelijk een enorme hekel aan het geluid en zullen ervan schrikken. Leg dus wat vellen zilverfolie om je boom heen om je katten af te schrikken.

Laatste redmiddel

Werken alle bovenstaande tips niet? Dat zit er nog maar één ding op: de plantenspuit. Spuit je kat iedere keer dat hij in de buurt komt een beetje nat en hopelijk leert hij zo vanzelf dat de kerstboom verboden terrein is.