Boontje komt om zijn loontje in Expeditie Robinson aflevering 13

Media door Elsemieke

Nu de kandidaten één voor één naar huis worden gestuurd of uit zichzelf weggaan, neemt het aantal bondjes in Expeditie Robinson toe. Vooral tussen Niek en Thijs is de strijd nog niet klaar wanneer de twee kemphanen elkaar in aflevering 13 de baas proberen te worden.

Boontje komt om zijn loontje in Expeditie Robinson aflevering 13

Thijs was niet alleen verantwoordelijk voor het vertrek van Vincent; hij wil nóg een sterke speler naar huis sturen. Als het aan hem ligt is Ferry Weertman de volgende die het eiland moet verlaten. "Waarom zouden wij met een olympisch kampioen zwemmen willen strijden? Hij is een te sterke speler. Hij moet gewoon weg!" Niek is niet zo tevreden over het spelletje dat Thijs wil spelen. "Hij verdient een koekje van eigen deeg", meent de acteur. "Ik gun het jou gewoon meer dan Thijs", zegt hij tegen Ferry.

Last van die irritante pieptoon in Expeditie Robinson? Hier kwam dat door

Een spannende immuniteitsproef volgt waarbij het April is die er met de munt vandoor gaat. Ze neemt Niek en Ferry mee naar winnaarseiland. Daar wacht hun niet alleen een warme douche, eten en een goed bed: ook krijgen de drie een videoboodschap van hun geliefden. En die worden met een lach en een traan ontvangen. 

Gevecht

Vlak voor de eilandraad is het London die zijn plunder inzet, maar Thijs heeft toaal niet door dat een groot gedeelte van het team juist op hem wil stemmen. Dat hij de meerderheid van de stemmen krijgt, komt dan ook onverwacht. "Soms maak je plannetjes die werken en soms maak je plannetjes die niet werken", reageert hij sportief. Dat Thijs naar afvallerseiland gaat, vindt hij fantastisch. Dat hij daar Vincent gaat aantreffen - de sterke speler die door zijn toedoen het eiland moest verlaten - weet Thijs nog niet. "Het wordt echt een gevecht als iemand naar dit eiland komt", besluit hij.

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie