Je eigen droogshampoo maken doe je zo

Haar door Chloe

Droogshampoo is één van onze favoriete verzorgingsproducten. Het werkt perfect als je haar eigenlijk net te vettig is, maar je geen zin hebt om je haar te wassen. Zo kan je het toch minimaal een dag uitstellen. Maar droogshampoo's kunnen best prijzig zijn. Het zelf maken is dan een stuk voordeliger. Benieuwd hoe je dit doet? Wij leggen het je uit. 

Wat is droogshampoo?

Voor als je droogshampoo nog nooit hebt gebruikt zullen we even uitleggen wat dit is. Droogshampoo is (vaak in sprayvorm) een shampoo die je kan aanbrengen op droog haar. Je haar wordt er niet echt schoner van, maar zorgt er vooral voor dat je haar minder vet is en je meer volume krijgt. Dit komt omdat het vet in de poeder van de shampoo wordt getrokken. Zo kan je het wassen van je haar dus makkelijk uitstellen.

Droogshampoo op natuurlijke basis

Het nadeel van veel droogshampoo's is dat ze veel stoffen bevatten die schadelijk zijn voor je haar. Denk bijvoorbeeld aan parfum wat ervoor zorgt dat je haar lekker gaat ruiken. Ook is een goede droogshampoo vaak aan de prijzige kant. Gelukkig kan je ook zelf heel makkelijk een goede droogshampoo maken. Dat is niet alleen beter voor je haar, maar ook voor het milieu. Daarnaast is het ook nog eens een stuk voordeliger.

Wat heb je nodig?

  • 1/4 kopje maiszetmeel poeder
  • 10 druppels etherische olie
  • Cacaopoeder (alleen bij donker haar)

Zo maak je je eigen droogshampoo

Het maken van je eigen droogshampoo is echt zo gedaan. Je bent nog geen minuut bezig. Het enige dat je hoeft te doen is alle bovenstaande ingrediënten goed door elkaar mixen. Vervolgens kan je het bewaren in een potje.

Hoe breng je het aan?

Waarschijnlijk ben je gewend een spray te gebruiken, maar dat gaat nu niet. Gelukkig is het gebruik van je eigen droogshampoo nog steeds heel simpel. Gebruik een make-up kwast om de poeder uit de pot te halen en smeer het vervolgens over je haarwortels. Even goed inmasseren en goed doorborstelen en je haar ziet er weer uit alsof je net uit de douche komt.