Met deze gezellige thuis activiteiten kom je de koude wintermaanden wel door

Media door Elsemieke

Nu de dagen weer korter en de avonden kouder worden, is dit het ideale moment voor een ouderwetse avond thuis. Waarom zou je je vervelen, als je ook naar een leuk spel of activiteit kunt grijpen? Wijntje erbij en jouw avond kan niet meer stuk! 

6 thuis activiteiten om de koude wintermaanden thuis door te komen

In de koude wintermaanden kan je natuurlijk voor de computer kruipen en los gaan met casino spellen, maar je kunt ook een avondje met familie doorbrengen. Geen inspiratie wat je moet doen? Geen zorgen, want wij hebben 6 tips om je een leuke avond thuis te bezorgen.

Zomervakanties bekijken

Wat is er leuker dan in deze tijd van het jaar alvast volop na te denken over de zomervakantie? Lekker wegdromen bij zon, zee en strand? Misschien heb je stiekem al een droombestemming voor de zomer van 2013 op het oog. En wat dacht je van vroegboekkorting?!

Maak een vision board

Een vision board is een collage waarop je jouw toekomstdromen ziet. Waar wil je wonen? Wat is je droombaan? Hoe wil je leven? Wil je een huisdier? Verzamel plaatjes en plak ze op een groot vel papier. Maak het mooi op en hang je resultaat ergens in je kamer.

Ga los in de keuken

Deze tijd van het jaar is natuurlijk perfect om nieuwe recepten uit te gaan proberen. Om teleurstelling te voorkomen is het zeker niet handig om op een feestelijke avond als Kerst of Oud & Nieuw voor het eerst in je leven nieuwe recepten te gaan proberen, maar op een gewone avond kan het natuurlijk prima!

Kruip op de bank met een boek

Misschien heb je niet zoveel plannen om vrienden te zien als het buiten guur is? Eén voordeel: nu heb je eindelijk eens tijd om met een boek op de bank te kruipen! Schuif lezen op je lijstje van nieuwe hobby's. Je kunt een fysiek boek kopen of lenen, maar tegenwoordig ook een e-book. Warme choco erbij, een dekentje om je heen en genieten maar!

Ga bloemen persen

Welke vrouw heeft er geen bloemen in huis? Een van de leukste hobby's voor vrouwen óf mannen is bloemen persen. Dit is iets van vroeger, maar hoort tegenwoordig weer bij de populairste hobby's. Een ingelijste bloem ziet er heel leuk uit in je interieur. Hoe werkt bloemen persen dan? Je kunt een speciale houten bloemenpers gebruiken, maar je kan ook een boek nemen. Kies dan wel voor een oud boek. De kans is groot dat je boek beschadigt door het vocht van de bloemen.

Maak een scrapbook

Als je een nostalgisch persoon bent, dan is een scrapbook maken heerlijk. Wanneer je zoekt naar creatieve hobby's, dan is dit ook een optie. Koop een plakboek en verzamel allemaal foto’s en bijvoorbeeld concertkaartjes of andere prullaria. Als het je maar doet denken aan mooie, leuke, lieve herinneringen. Plak het allemaal in je scrapbook en creëer een prachtig naslagwerk voor later. Stel je eens voor hoe je later met je (klein)kinderen door al die oude herinneringen bladert.