Van broodrooster tot horloges: Lil Kleine en Jaimie Vaes voor rechter over huisraad

Celebs door Elsemieke

Lil Kleine en zijn ex Jaimie Vaes stonden vandaag in de rechtbank van Amsterdam lijnrecht tegenover elkaar om het einde van hun relatie af te handelen. Dure spullen, zoals horloges, zijn volgens Jaimie een cadeau geweest, maar de rapper wil de spullen terug.

Lil Kleine heeft spijt van mishandeling Jaimie Vaes: "harde les"

Lil Kleine en Jaimie Vaes voor rechter over verdeling huisraad

Eén van de horloges zou Jaimie 'vijf minuten' nadat zij bevallen was van hun zoon Lío hebben gekregen, uit naam van Lil Kleine. Ondanks dat Lil Kleine op sociale media een foto plaatste van het horloge met 'zorg goed voor je vrouw' als bijschrift, zegt hij nu dat het horloge voor zijn zoon was en niet voor Jaimie. De rapper bewaarde het horloge in een kluis, maar volgens Jaimie kon zij het horloge dragen wanneer zij daarom vroeg. Lil Kleine zegt dat hij het bij zich hield totdat Lío oud genoeg is en dat Jaimie het in de tussentijd mocht dragen.

Broodrooster

De advocaat van Jorik Scholten zegt ook dat Jaimie na de breuk 'aan het winkelen is geslagen' in het huis waar ze met Jorik woonde. De ex-geliefden werden het kennelijk maar niet eens worden over wie het broodrooster, blender en de waterkoker mocht houden. Jaimie zegt dat zij de producten heeft gekregen voor een sponsordeal en wil ze dan ook graag terug. Ook zijn de sierkussens van de rapper meegenomen door Jaimie, zegt de advocaat van Lil Kleine.

De rechter heeft inmiddels een voorlopig oordeel gegeven en hij zegt dat de horloges als schenking worden gezien. De waarde van de verkochte schoenen van Jorik moeten vergoed worden door Jaimie. Ook hebben de twee moeten beloven met elkaar in gesprek te gaan over de spullen en de omgangsregeling tussen de rapper en zijn zoontje Lío, want Jaimie Vaes voedt haar zoontje nu alleen op. Op 4 januari is de vonnisdatum. 

Hoofd tussen de deur

Jaimie beëindigde de relatie met Lil Kleine in februari 2022, toen beelden uitlekten waarop te zien is dat hij haar hoofd tussen een autodeur sloeg. Jaimie deed later aangifte van mishandeling. Ze deed later aangifte van mishandeling, maar het onderzoek in die zaak loopt nog.