Droom jij vaak over honden? Dit is de reden!

Psyche & spiritualiteit door Zita

Een groot deel van ons leven slapen we en we ontkomen er niet aan om ook te dromen. Hoewel we soms wel twee keer per nacht een droom hebben, onthoud niet iedereen deze even helder. Toch blijft een grote vraag of dromen iets betekenen of niet. Veel dromen keren ook terug. Zo ook dromen over onze trouwe viervoeters: honden. Er zijn een aantal redenen waarom we blijven dromen over honden en die redenen lichten we voor je toe.

Waarom droom ik over een hond?

Met name mensen met een hond dromen vaker over hun eigen of andere honden. Cute, zou je denken, maar waarom gebeurt dat? Honden zijn een veelvoorkomend en vrij aanwezig onderdeel in het leven van veel mensen. Daarom is het niet heel raar dat de trouwe viervoeter ook aanwezig is in onze dromen. Direct of indirect heeft iedereen wel een hond te maken, dus dat verklaart waarom we dromen over honden. Maar wat is de betekenis van jouw droom over je hond?

Dromen over je eigen hond

Op wat voor manier je ook over honden droomt, het is altijd goed om te kijken naar de context van de droom. Dat geldt ook voor wanneer je droomt over je eigen hond. Wanneer jouw hond je bijt in je droom, is dit een teken van instabiliteit in je leven. Speelt jouw hond juist met je in je droom en heeft het beestje plezier? Dan laat je droom zien dat je een sociaal leven hebt en dat je geaccepteerd wordt door je omgeving. Dat klinkt al beter.

Dromen over een andere hond

Ook dromen over een andere hond heeft verschillende betekenissen en hangt af van de context van de droom. Wanneer je bang bent voor honden, dan voelt dromen over een hond eerder als een nachtmerrie. Zo’n droom betekent dat je je aangevallen voelt in het echte leven door een situatie of persoon. Honden staan symbool voor loyaliteit, onvoorwaardelijke liefde, vriendschap en bescherming. Ben je een echte honden lover en droom je over honden? Dan is dit een reminder voor al jouw waarden.   

Als je droomt over een hond die je niet kent, hangt de betekenis van de droom ook af van de context. Zie jij een vrolijke, huppelende hond in je droom die jou begroet, dan komt er goed nieuws op je pad. Zie je een hond die blaft en gromt? Kijk dan uit, want een vorm van verraad ligt op de loer.

Een hond uit het verleden

Had je vroeger een hond die is overleden en zie je deze terug in je droom? Dat is dit misschien een teken dat je iets mist in je leven. Honden symboliseren bescherming, dus wanneer je droomt over een hond die je vroeger had, verlang je misschien naar deze bescherming.

Iets fout doen in je honden droom

Hoewel honden meestal voor positieve dingen staan in je droom, is dit niet altijd het geval. Wanneer jij bijvoorbeeld iets fout doet in de droom waar je hond ook in voorkomt, betekent dit misschien dat je bang bent om mensen te verliezen. Het betekent misschien ook dat je je schuldig voelt over iets.

Droom je veel over jouw of andere honden, kijk dan dus eens goed naar wat er zich allemaal afspeelt in je leven. Misschien dat je trouwe viervoeter dit namelijk symboliseert.