Ben jij een koukleum? Met deze tips blijf je lekker warm

Vrije tijd door Chloe

Hoewel het vorige week nog 20 graden was, komen de koudere dagen er toch echt aan. Een goede reden om ons alvast voor te bereiden op de winterse dagen dus. Ben jij meer van de zomer en een echte koukleum? Lees dan vooral even verder, want wij hebben wat tips verzameld waardoor je deze winter lekker warm blijft.

Werk in laagjes

Hoewel een lekker dikke trui erg verleidelijk is, kan je beter in laagjes werken. Kies dus eerder voor een wat dunnere trui en doe daar een leuk jasje overheen. Ook een hemdje onder je kleding dragen zorgt ervoor dat je extra warm blijft. Daarnaast is het materiaal van je kleding ook van belang. Natuurlijke materialen ventileren namelijk beter waardoor je niet meteen gaat zweten als je een wat warmere ruimte in loopt.

Voeding

Ook wat je gedurende de dag eet en drinkt kan invloed hebben op hoe warm je het hebt. Natuurlijk zijn warme dranken ideaal om je snel even op te warmen. Ook kan je in plaats van een boterham tussen de middag ook kiezen voor een warme maaltijd. En ook wat je eet kan van invloed zijn. Zo zullen gezonde vetten bijdragen aan de regulering van je lichaamstemperatuur en zal van gember je lichaamstemperatuur stijgen. Tijd voor een lekkere kop gemberthee dus.

Kom in actie

Blijf jij liever op de bank liggen met een dekentje als het buiten koud is? Dat kan je beter niet doen. Wanneer je stilzit zal je het (verrassend) een stuk sneller koud hebben. Kom dus lekker in beweging. Een korte workout of buiten even een stukje wandelen zal ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur stijgt. Geen zin om naar buiten te gaan? Dan kunnen ook huishoudelijke klusjes zorgen dat je het sneller warm krijgt. Ook dit vergt namelijk inspanning.

Gebruik een kruikje

Heb je het ’s nachts vaak koud maar hou je er niet van om in een pyjama te slapen? Kies dan voor een kruik. Hoewel dit maar kleine warmtebronnen zijn, zal zo’n warmwaterkruik je toch de hele nacht lekker warm houden.