"Glennis Grace deelde eerste trap uit bij vechtpartij Jumbo"

Media door Elsemieke

Glennis Grace (44) staat vandaag naar aanleiding van een ruzie in de Jumbo van afgelopen februari voor de rechter. Bij de ruzie zouden klappen zijn gevallen en daarom klaagt het OM haar aan voor bedreiging. Volgens nieuwe camerabeelden was het Glennis die de eerste trap uitdeelde.

Glennis Grace voor de rechter

Glennis Grace werd in februari opgepakt nadat er een vechtpartij was ontstaan in een Jumbo in Amsterdam. De ruzie was ontstaan nadat de zoon van Glennis - Thony - een elektronische sigaret had gebruikt. Thony kwam vervolgens met een bebloed gezicht thuis. Achteraf bleek dat hij de hele tijd in de winkel aan het roken was geweest. Samen met wat vrienden is de zangeres verhaal gaan halen. De politie hield het stel drie dagen vast op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. 

Glennis Grace bekend schuld in 'Jinek': "medewerker duw in gezicht gegeven"

Volgens RTL Boulevard speelde Glennis een sleutelrol bij de mishandeling, alhoewel de zangeres dat in Jinek vorige week nog glashard ontkende. Zo zou Glennis volgens nieuwe camerabeelden de eerste klap hebben uitgedeeld aan een medewerker, later zou ze hem ook een knietje hebben gegeven. De zoon van Glennis gaf één van de medewerkers een vuistslag op het hoofd. Een andere medewerker werd aan zijn hoofd het kantoortje uitgesleurd en mishandeld door vrienden van Glennis en Thony. Ook een derde medewerker kreeg klappen te verduren.

Trap in het gezicht

Eén van de personeelsleden trok een kar met karton om, om weg te kunnen komen van Glennis en haar vrienden. Een ander kreeg een trap in het gezicht en werd later door drie mensen aangevallen terwijl hij op de grond lag. De toenmalige vriend van Glennis zette zijn knie op de borst van de man en gaf hem een vuistslag in zijn gezicht. Glennis en haar vrienden verlieten de supermarkt, maar nog diezelfde avond zijn ze aangehouden en vastgezet op het politiebureau.

Voor de rechter

Glennis moet vandaag - woensdag 26 oktober - voor de rechter in Amsterdam verschijnen. Het Openbaar Ministerie vervolgt haar voor openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachte rade én bedreiging. Ook haar 27-jarige ex-vriend moet naar de rechtbank, samen met twee Amsterdammers van 20 en 21 en een man van 51 uit Loenen aan de Vecht.

Relatie Glennis Grace en vriend Dion is op de klippen gelopen

Consequenties

Natuurlijk heeft het incident een grote consequentie gehad voor Glennis' carrière. In Jinek zei ze: “Ik word nu natuurlijk gecanceled. Op dit moment ben ik de meest gehate vrouw van Nederland. Ik mis mijn werk wel heel erg.” Maar niet alleen wordt de zangeres gecanceled, ook diverse collega’s en vrienden wilden niks meer met de zangeres te maken hebben. “Ik begrijp het wel, maar ergens ook weer niet."