Fanatieke Fans: Souhayla is fan van Glennis Grace

Media door Karin

We vinden allemaal een bepaalde artiest wel iets leuker dan anderen, maar echt ‘fan zijn’? Dat zijn de meeste mensen niet echt. Souhayla wel: zij is fan van Glennis Grace. En misschien gaat het wel iets verder dan dat.
 
“Glennis betekent best veel voor me”, vertelt Souhayla. “Niet alleen haar muziek, maar ook haar persoonlijkheid. Ze gaat op zo’n enorm lieve/leuke manier om met haar fans, dat is gewoon echt bijzonder.” 
 

“Ik heb de muziek van Glennis altijd al leuk gevonden, vooral omdat ze ook zo goed de nummers van Whitney Houston kan zingen. In 2010 ben ik voor het eerst naar een optreden geweest van haar. Dat was in Dordrecht, op een gratis evenement. Het was toeval dat ik bij dat optreden was, ik wist dat ze kwam, maar was niet speciaal daarvoor gekomen; ik was die dag aan het winkelen in de stad. Ik dacht: wauw, ik zie Glennis nu gewoon in het echt! Na dat optreden was ik om. Ik wilde vaker en vaker. In 2011 begon het echte fan zijn. Ik ben toen naar een ander optreden van haar geweest in de stad. Na haar concert mocht ik ook met haar op de foto. Toen heb ik haar voor het eerst kort persoonlijk ontmoet en dat vergeet ik nooit meer. Het was sowieso een speciaal optreden, want na afloop van dat optreden heb ik een reis naar New York gewonnen. Toen kwam Glennis met haar nummer 1-hit Afscheid; ik was helemaal om, want dat nummer raakt me nog altijd!”
 
Een hartje van goud
Wat er dan zo leuk is aan Glennis Grace? “Ze heeft behalve goede muziek met mooie teksten en betekenissen ook een mooie persoonlijkheid. Stuur haar een berichtje op Facebook, en ze antwoordt leuk terug. Dat zie je zeker niet bij elke artiest. De manier waarop ze met haar fans omgaat vind ik echt fantastisch, zo lief en leuk hoe ze dat doet! Haar fans betekenen veel voor haar.” Helaas heeft de roem ook een keerzijde. Want er gaan regelmatig geruchten dat Glennis een echte diva zou zijn. “Van al die roddels trek ik me niets aan. Een diva mag ze zijn, en moet ze allemaal zelf weten toch? Het is ook maar een mens, net zoals iedereen! Ik denk, of weet, dat dat echt niet helemaal waar is, want Glennis heeft écht een hartje van goud.
 

Het fan zijn uit zich bij Souhayla vooral in concerten bezoeken. “Ik heb geen posters van Glennis aan de muur, maar wel een mooi plekje op mijn kamer met haar cd’s, dvd’s en foto’s met haar. Een soort speciaal Glennis-hoekje! Ik ben daarnaast nu elf keer naar een optreden van haar geweest. In 2010 de eerste, en 7 juli dit jaar was de laatste keer. Ik ga nu eind van deze maand weer, op mijn verjaardag! En 14 september is haar grote concert in de Heineken Music Hall; dat wordt helemaal te gek. Verder kijk ik ook vaak naar haar concert-dvd’s en volg ik de social media van Glennis goed, bijna elke dag wel. Interviews in tijdschriften of iets dergelijks bewaar ik ook altijd wel. Ook luister ik zeker wel elke dag naar haar muziek. In wat voor stemming ik ook ben, haar muziek is altijd goed. Het maakt me vrolijk en het zijn lekkere liedjes om mee te zingen.”
 
Speciaal
“Dat ik haar heb ontmoet in juli dit jaar in Oudenbosch, was tot nu het leukste en speciaalste moment voor mij. Ik ging met een andere fan samen naar haar optreden kijken. We stonden vooraan en na het optreden kwam Glennis zelf al naar haar fans toe, en hebben we foto’s gemaakt. Ik gaf een cadeautje aan haar en dat vond ze echt zo leuk! Ik heb een beetje met haar gepraat en leuke en gekke foto’s gemaakt, dat was zo’n gaaf moment. Ik hoop ook echt dat er nog meer van die momenten met haar komen!
 

Nare reacties
Helaas heeft ook Souhyala weleens last gehad van nare reacties van anderen. “Soms nog steeds. Mensen die vinden dat ik haar stalk, maar dat is helemaal niet zo. Ze vinden het dan belachelijk dat ik zo vaak naar haar optredens ga en berichtjes over haar op social media plaats. Maar ik trek me daar niets van aan. Mijn familie, zoals mijn moeder en zusje, vinden het juist heel leuk! Ze zijn zelf ook weleens meegeweest naar een optreden van Glennis. Mijn zusje is zelfs ook een beetje fan geworden. Als mensen er commentaar over hebben laat ik dat gewoon lekker gaan, ik trek me er echt niet veel van aan.” 
 
“Mijn ultieme Glennis-wens? Dat is toch echt wel om één keer naast haar op het podium te staan! Dat lijkt me echt geweldig en ik hoop dat die wens ooit uitkomt en dat ze voor mij speciaal een liedje zingt! Dit is nog voor Glennis, als ze dit zelf leest: blijf wie je bent, Glen!” 

Lees ook onze vorige edities van Fanatieke Fans!

Ben jij ook enorm fan van een bepaalde artiest die alles voor jou betekent? En wil jij het hoe en waarom wel kwijt op Ze.nl? Mail dan naar redactie@ze.nl en wie weet sta jij hier binnenkort samen met jouw idool!