Glennis Grace bekend schuld in 'Jinek': "medewerker duw in gezicht gegeven"

Media door Elsemieke

Glennis Grace (44) moet volgende week naar aanleiding van een ruzie in de Jumbo van afgelopen februari voor de rechter verdwijnen. Daarbij zouden klappen zijn gevallen en daarom klaagt het OM haar aan voor bedreiging. Gisteravond zat ze bij Eva Jinkek om te vertellen over deze dag.

Glennis Grace bij Eva Jinek over kwestie Jumbo

Glennis Grace werd in februari opgepakt nadat er een vechtpartij was ontstaan in een Jumbo in Amsterdam. De ruzie was ontstaan nadat de zoon van Glennis een elektronische sigaret had gebruikt. Daarna heeft de zangeres wat vrienden opgebeld die verhaal zijn gaan halen. De politie hield het stel drie dagen vast op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. Na meer dan acht maanden zat de zangeres in Jinek aan tafel om te praten over het incident.

Bebloed

De zoon van Glennis kwam met een bebloed gezicht thuis. "Ik zag alleen maar het gezicht van mijn kind, bebloed, vol met krassen. Voor mij, als moeder zijnde, gaat dat door merg en been. Ik was in shock, wat is hier gebeurd?’’ De zoon van Glennis was naar eigen zeggen bij de uitgang van de Jumbo een e-sigaret aan het roken en daarvoor gestraft werd door het personeel. Achteraf bleek dat hij de hele tijd in de winkel aan het roken was geweest. Glennis sprak de medewerker aan die haar zoon zou hebben geduwd, maar toen diegene moest lachen, heeft ze hem een duw in zijn gezicht gegeven. "Het is onwijs uit de hand gelopen. Dat was niet de bedoeling.”

Gehate vrouw van Nederland

Glennis wilde graag contact hebben met de medewerkers van de Jumbo, maar daar zaten zij niet op te wachten. Ze zegt ook dat er heel veel onwaarden zijn verteld in de media. "Ik zit hier niet voor mijn plezier, maar wel om het een en ander duidelijk te maken.’’ De zangeres vindt het heel erg dat de situatie zoveel aandacht heeft gekregen. "Ik verdien echt niet de schoonheidsprijs, maar het is zo groot geworden dat er elke dag op tv wel iets over mij werd verteld.’’ Glennis voelde zich de ‘meest gehate vrouw van Nederland’.

Relatie Glennis Grace en vriend Dion is op de klippen gelopen

Consequenties

Natuurlijk heeft het incident een grote consequentie gehad voor Glennis' carrière. “Ik word nu natuurlijk gecanceled. Op dit moment ben ik de meest gehate vrouw van Nederland. Ik mis mijn werk wel heel erg.” Maar niet alleen wordt de zangeres gecanceled, ook diverse collega’s en vrienden wilden niks meer met de zangeres te maken hebben. “Ik begrijp het wel, maar ergens ook weer niet."

Voor de rechter

Glennis moet op woensdag 26 oktober voor de rechter in Amsterdam verschijnen. Het OM heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor de geweldpleging in de Jumbo in Amsterdam in februari 2022. Twee van de zeven verdachten zijn minderjarig. Zij staan op donderdag 27 oktober terecht in de zaak. Ook de ex van de zangeres is een van de medeverdachten en hij wordt vervolgd voor mishandeling, geweld in vereniging, met voorbedachten rade en bedreiging. Als uiteindelijk blijkt dat Glennis gestraft wordt, zou ze dat ‘accepteren’, zegt ze in Jinek.