Devrim verspeelt kaarten in Expeditie Robinson aflevering 8: "mannelijke heks"

Media door Elsemieke

Bij Expeditie Robinson draait het niet alleen maar om fysiek sterke spelers, maar ook om het spelen van een slim spel. De vraag is alleen of Devrim Aslan zijn kaarten niet te vroeg heeft verspeeld door al vóór de samensmelting een tactisch spel te spelen. In Expeditie Robinson aflevering 8 barst de bom tijdens een ruzie met April. 

Expeditie Robinson aflevering 8: "Heel Nederland gaat jou haten"

Devim Aslan ligt nou niet bepaald lekker in zijn groep, maar erg lijkt hij daar zelf niet mee te zitten. In zijn biecht vertelt Devrim zelfs dat hij zich nog hartstikke goed voelt, eigenlijk zelfs beter dan op dag één. En dat terwijl zijn team per dag meer krachten verliest. De opmerking dat de rest het slecht heeft aangepakt en dat hijzelf nog op goede kracht is, wordt hem door zijn teamgenoten dan ook niet in dank afgenomen. Vooral de opmerking dat hij bewust niets doet om zijn energie te sparen, valt bij Devrim's groepsgenoten in slechte aarde.

'Rose Bertram en Thijs Boermans hadden een affaire tijdens Expeditie Robinson'

Als een slang

Tegen Illias vertelt de Beat the Champion-presentator dat hij weinig gaat uitvoeren de komende proef. "Heel Nederland gaat jou haten. Jij wordt de Gargamel van dit spel. Je bent een mannelijke heks", reageert Illias verbaasd. April Darby doet er nog een schepje bovenop. "Jij hebt een ander persoon neergezet dan jij bent", spreekt ze hem aan. "Je doet geen k*t in het kamp, dat is gewoon hoe het is. Als je een slang bent, ben je niet te vertrouwen. Maar als je hier als één team bent en mensen zorgen ervoor dat er hout voor je gezocht wordt, dat jij kan eten... ik zou me zó schuldig voelen als ik niets zou uitvoeren."

Gepakt met eigen spel

Zijn tactische spel blijkt niet echt te werken, want Devrim krijgt tijdens de Eilandraad de meeste stemmen en dus moet hij op het eerste vliegtuig naar huis. "Gepakt met mijn eigen tactiek. Dat kan ik oprecht wel waarderen", zegt hij sportief bij zijn afscheid.