Jingle bells: dit zijn de leukste kerstfilms die in 2022 verschijnen

Media door Elsemieke

De kerstdagen zijn niet compleet zonder wat knusse kerstfilms. Met een kop chocolademelk en snacks bij de hand ben je al snel voorzien. Dit jaar verschijnen er gelukkig ook nieuwe kerstfilms op de streamingdiensten. Lees je mee met de leukste kerstfilms die in 2022 verschijnen?

Deze kerstfilm zou jij moeten kijken volgens jouw sterrenbeeld 

De leukste kerstfilms die in 2022 verschijnen

De kerstboom staat al te shinen, de kerstkansjes liggen klaar en All I Want for Christmas staat op repeat. Enfin: nu is het nog niet zo ver, maar voor je het weet staat het mooiste feest van het jaar voor de deur. Gelukkig zijn er ook in 2022 een aantal releases van leuke kerstfilms rond de feestdagen. De leukste kerstfilms die in 2022 verschijnen komen er nu aan!

'Falling for Christmas' met Lindsay Lohan 

Netflix brengt ons alvast in de kerststemming met de aankondiging voor de kerstfilm Falling for Christmas met Lindsay Lohan. We kennen haar natuurlijk al van films als Mean Girls en The Parent Trap. Kennelijk vond Lindsay het tijd voor een opfrissing van haar carrière. In de film speelt Lindsay de verwende hotelerfgename Sierra die een skiongeluk krijgt en hierdoor geheugenverlies oploopt. De eigenaar van de lodge is Jake en die rol wordt gespeeld door Chord Overstreet, die je kunt kennen van zijn rol in Glee. Hij zorgt voor de gewonde Sierra en de twee brengen de dagen voor kerst samen door. Falling for Christmas is vanaf 10 november op Netflix te zien.

I hate You

De herfst is begonnen en dat betekent dat echte kerstliefhebbers alweer aan het aftellen zijn tot kerst. Netflix kijkt alvast vooruit met haar lijstje van kerstfilms voor 2022, want tijdens de feestdagen pakt de streamingsdienst flink uit met een groot aanbod. Wat dacht je van I Hate You met Odio Il Natale? Deze Italiaanse remake van Home for Christmas (Hjem til Yul) gaat over een vrouw zegt tegen haar ouders dat ze een vriendje heeft, maar dat nog ter plekke moet regelen. Voer voor romantiek dus!

Christmas With You

De kerstfilms vliegen ons nu al om de oren. Denk aan romantiek, drama’s, komedie en nog veel meer. Freddie Prinze Jr - yes, die uit She’s All That? - heeft de hoofdrol in de Netflixfilm Christmas with You. De opnames zijn gedaan in New York. Het verhaal gaat over popster Angelina (Aimee Garcia). Ze heeft een burn-out en vlucht daarom naar een klein stadje. Hier wordt ze stapelverliefd. Vanaf 17 november verschijnt deze kerstfilm op Netflix. 

The Noel Diary

De kerstfilm The Noel Diary is op 24 november te bingen en hoort zeker thuis in dit lijstje van kerstfilms 2022. Jacob Turner, gespeeld door Justin Hartley, keert terug naar huis tijdens de kerstperiode om van alles te regelen rondom het landgoed van zijn moeder. Hoewel de band met zijn moeder niet al te best is, ontdekt hij een dagboek met geheimen over zijn verleden. Een perfecte storyline voor een leuke kerstfilm, als je het ons vraagt. 

Scrooge: A Christmas Carol

A Christmas Carol van Charles Dickens kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen van 2022. Laat er op Netflix deze kerstperiode nu net een nieuwe versie komen. Scrooge: A Christmas Carol is een animatiefilm met herschreven liedjes van Leslie Bricusse. Olivia Colman en Luke Evans hebben een personage ingesproken. Vanaf 2 december staat hij op Netflix. Ga jij 'm kijken?

Familie Claus 3

Ben je fan van de kerstfilmserie Familie Claus? Dan hebben we goed nieuws: in 2022 komt er een derde deel uit van deze familiefilm. Jan Decleir, Bracha van Doesburgh en Mo Bakker spelen in deze Nederlands-Belgische kerstfilm. In Familie Claus 3 organiseert Jules’ moeder een skivakantie. Opa en Jules proberen de cadeaus te regelen vanuit hun vakantieadres.