6x TikTok beauty en fashion trends die wél realistisch zijn

Mode & trends door Zita

TikTok kennen we allemaal als de app waar dans, komedie, maar ook beauty en fashion bij elkaar komen. In de afgelopen jaren werd TikTok booming en zo kwamen er ook een hoop beauty en fashion trends voorbij. Niet elke trend viel even goed in de smaak, maar in dit artikel laten wij je 6 TikTok beauty en fashion trends zien die wél realistisch zijn.

Beauty en fashion op TikTok

Zoals we al zeiden staat TikTok vol met beauty en fashion trends. In dat opzicht is TikTok een walhalla voor dit soort trends, omdat iedereen hier een beauty of fashion expert lijkt. Hierdoor staan er ook veel onzin trends tussen, maar wij hebben een lijstje gemaakt met TikTok beauty en fashion trends die wél echt leuk zijn.

1.    Barbiecore

Of je nu met barbies hebt gespeeld toen je klein was of niet, deze trend is hip and happening op TikTok.  Bij deze trend hoef je maar aan één ding te denken: roze. Als je de iconic look van Margot Robbie uit de Barbie film wil namaken, doe dan een metallic roze biker short aan met een roze bodysuit. Mocht je dit niet hebben, trek dan alle roze kledingstukken uit je kast om mee te doen met deze trend.

2.    Soap brows

Deze trend gaat al een tijdje in de rondte op TikTok en wij begrijpen wel waarom. Met soap brows geef je een volle, fluffy maar strakke look aan je wenkbrauwen. Je hebt hier speciale wenkbrauwzeep voor die je bij de drogist of online koopt. Wij vinden deze trend in ieder geval top.

3.    Gym lips

De trend gym lips heeft vrij weinig met sporten te maken, maar desondanks is deze trend super populair. Het idee is dat je je lippen ‘plumpt’. Dat wil zeggen dat je je lippen voller maakt net een speciale lipgloss. Deze gloss laat je lippen tintelen, waardoor ze iets voller en groter lijken. Het idee achter de trend is dat je een make-up loze look hebt, maar er toch hot uitziet in de gym.

4.    Cottagecore

Bij de Cottagecore trend denk je aan pofmouwen, bloemenprintjes, luchtige jurken, rokken en corsetten. Deze look in geïnspireerd door de klederdracht van mensen die leven op het platteland in Europa. De bikinilijn van Gigi Hadid en Frankie is hierop gebaseerd, maar we zien op TikTok nog veel meer outfits in deze stijl voorbijkomen. We like it.

5.    Y2K

Hoewel de vroege jaren van 2000 al lang achter ons liggen, is de kledingstijl uit die tijd nog steeds populair. Denk aan low-rise jeans, brede broekspijpen, kleine en vrolijke crop tops en super shiny lipgloss. Het leuke van deze trend is dat veel (jonge) mensen deze spullen tweedehands shoppen.

6.    Coastal grandmother

De laatste, maar zeker niet de minste TikTok trends is de coastal grandmother. Denk hierbij aan zeilboten, oud geld en zakenmagnaat Martha Stewart als inspiratie. Bij deze fashion trend zie je lichtblauwe en beige tinten, linnen, cashmere truien over je schouders en witte shorts met Birckenstocks. Alles wat je laat voelen als iemand met veel rijkdom.