Kijkers trekken rijkdom Jaimy en Mira in twijfel in 'Steenrijk, Straatarm'

Media door Elsemieke

Steenrijk, Straatarm is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk duidelijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Jaimy Dorenborsch en Mira Soeteman, die een week ruilden met alleenstaande moeder Lianne en dochters Lizzy, Isabella en Soraya.

'Steenrijk, Straatarm': twijfels bij kijkers over Temptation-koppel

Het programma Steenrijk, Straatarm geeft een kijkje in het verschil tussen het leven van rijke mensen versus dat van mensen die meer op de centen moeten letten. Jaimy Dorenbosch en Mira Soeteman kan je nog kennen als verleiders tijdens Temptation Island. De twee wonen samen in het Spaanse Marbella en zijn in het programma Steenrijk, Straatarm te zien. Ze ruilden hun luxe villa in Spanje tijdelijk om voor die van alleenstaande moeder Lianne en haar dochters Lizzy, Isabella en Soraya.

Zwembad en bioscoop

Jaimy en Mira wisten begin dit jaar een huis te bemachtigen in Spanje. “We zagen een superleuk huis op de Spaanse versie van Funda. Die gingen we voor de gein bezichtigen en eigenlijk hebben we die toen binnen 24 uur gekocht. Mira blufte me een beetje, maar ik zei: nou, dan koop ik hem gewoon!” En dat is niet eens zo'n gek optrekje, want het 'bescheiden' paleisje heeft een zwembad én buitenbioscoop. 

Steenrijk, Straatarm-kijkers verbolgen over 'smerig' huis: "opruimen kost toch geen geld?!"

Lianne heeft het als alleenstaande moeder financieel zwaar. Ook kampt ze met gezondheidsproblemen, waardoor het gezin het met een minimale uitkering moet redden van vijftig euro per week. Hierdoor zijn uitjes niet mogelijk. In het programma Steenrijk, Straatarm kunnen Lianne en haar dochters een week in het huis van Jaimy en Mira in Marbella. In tegenstelling tot Lianne en haar dochters hebben Jaimy en Mira maar liefst 1750 euro per week om uit te geven, want Jaimy is makelaar en Mira helpt hem met alles wat daar online bij komt kijken. 

Bluffen?

Toch geloven kijkers maar weinig van het stel en Jaimy's positie als makelaar. "Nou had ik altijd mijn twijfels bij dit programma maar dat is nu wel definitief. Dit zijn geen rijke mensen. Hooguit mensen die zich een lening bluffen en over drie jaar zelf in de bijstand zitten', schrijft iemand. Terwijl een ander zegt: 'Die "rijken" mogen een weekje rijk spelen.' Ook geloven ze er niks van dat Jaimy een succesvolle makelaar is. 'Sorry maar ik geloof het niet. Hij is echt geen makelaar.'