5 reisbestemmingen waar het nog heerlijk warm is in de herfst

Reizen door Chloe

De afgelopen weken hebben we gemerkt dat we nu echt niet meer om de koude dagen heen kunnen. De herfst is begonnen en het zal weer een paar maanden duren voor de temperatuur weer boven de 20 graden zal uitschieten. Ben jij nog niet helemaal klaar met de zomer en kan je nog wel wat zonuurtjes gebruiken? Op deze bestemmingen is het ook nu nog heerlijk warm. 

Griekse eilanden

Hoewel het zomerseizoen wel echt is afgelopen, is het op sommige eilanden in Griekenland nog heerlijk vertoeven deze herfst. Vooral de zuidelijke eilanden zijn nog heerlijk warm rond deze tijd van het jaar. Denk aan het populaire Rhodos, het grootste en meest zuidelijke eiland Kreta of het nog onontdekte Karpathos. Als je ervoor kiest om deze eilanden te bezoeken, kies dan wel voor een verblijf in een grotere stad. In kleine dorpen is de kans namelijk groter dat de gezellige taverna’s al gesloten zijn.

De Algarve

Dit is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen in Portugal. Het is er niet alleen prachtig verblijven, maar ook nog eens heerlijk warm in het najaar. De regio zit vol met prachtige baaien, stranden en gezellige badplaatsen. De gemiddelde temperatuur in oktober ligt rond de 23 graden dus met een beetje mazzel kan je hier nog gewoon aan het strand liggen.

Cyprus

Dit eiland is enorm geliefd in het najaar. De kans op mooi weer is hier namelijk nog groot en met een gemiddelde temperatuur van 26 graden in oktober kun je hier gewoon nog lekker in je korte broek lopen terwijl het in Nederland met bakken uit de lucht komt. En dat op slechts 4 uurtjes vliegen. Naast heerlijk aan het strand liggen, kun je hier ook genieten van prachtige natuur en gezellige dorpjes.

Kaapverdië

Nog zo’n zonovergoten bestemming is Kaapverdië. Hier schommelt de temperatuur ook in de herfst nog rond de 30 graden. Je moet hiervoor wel iets langer in het vliegtuig zitten, want de Kaapverdische eilanden liggen op zo’n 6 uur vliegen vanaf Amsterdam. Maar dan waan je je wel in een soort tropisch paradijs. Helderblauw water, hagelwitte stranden en overweldigende berglandschappen maken dit land een ultieme vakantiebestemming.

De Canarische eilanden

Dit is misschien wel één van de meest populaire zonbestemmingen in het najaar. Ieder eiland heeft zijn eigen charme waardoor er voor ieder type vakantieganger wel een geschikte bestemming te vinden is. Daarbij is het met een vliegtijd van ongeveer 4 uur en een groot aanbod bij reisorganisaties erg toegankelijk voor reizigers om te boeken.