Pas op: zo moet je je bril dus NIET schoonmaken

Vrije tijd door Chloe

Of je nou dagelijks een bril draagt of alleen af en toe een lees- of zonnebril: we moeten allemaal wel eens onze bril schoonmaken. Vette vingers en andere viezigheid op je bril verminderen je zicht en dat is erg vervelend. Maar hoewel het heel simpel lijkt, zijn er toch bepaalde manieren om je bril schoon te maken die meer kwaad dan goed doen. Wij vertellen je daarom hoe je het niet, maar ook hoe je het wel moet aanpakken.

Vochtige brillendoekjes

Je hebt ze vast wel eens zien liggen en misschien zelfs gebruikt: vochtige brillendoekjes. Dit lijkt natuurlijk heel handig, want zo is je bril natuurlijk in no time schoon. Toch kan je deze doekjes beter laten liggen. Ze kunnen namelijk je bril beschadigen. In deze doekjes zitten namelijk houtvezels die kunnen zorgen voor kleine krasjes en beschadigingen op het glas.

Papieren doekjes

Sta jij regelmatig met wat keukenpapier of een zakdoek je bril schoon te maken? Stop daar dan onmiddellijk mee. Net als in de vochtige brillendoekjes, bevatten papieren doekjes namelijk houtvezels die het glas kunnen beschadigen. En dat is natuurlijk hartstikke zonde.

Hoe moet het dan wel?

Oké, je weet nu dus hoe het niet moet, maar hoe moet het dan wel? De beste manier om je bril schoon te maken is met een microvezeldoekje. Deze zitten ook niet voor niets vaak bij de bril wanneer je deze aanschaft. Met deze doekjes verwijder je makkelijk stof en andere vlekken. Wel even zorgen dat hij schoon is natuurlijk, anders heeft het nog geen zin. Heb je erg veel vetvlekken op je bril? Dan kan je ook van neutrale zeep of afwasmiddel gebruiken en hierna drogen met een brillendoekje. Check wel even het materiaal van het montuur, want kunststof monturen kunnen door de zeep beschadigen. In dat geval kan je beter kiezen wat baking soda en water. Werkt net zo goed.