Kijkers gefrustreerd om rokend stel in Vier Handen Op Eén Buik: "en dat krijgt gewoon een baby!"

Media door Elsemieke

In Vier Handen op Een Buik loodsen BN'ers de tienermoeders en -vaders door deze bijzondere en spannende tijd. Inmiddels is het nieuwe seizoen in volle gang. Deze week is het de beurt aan Özcan Akyol en zijn vrouw Anna van der Breemer. Zij begeleiden een tienermoeder die volop rookt en een moeilijke start heeft gehad.

Twitter gaat los over 19-jarige Sharona: 'roken kan echt niet'

Kijkers leven mee met helse bevalling van 19-jarige Nica in Vier Handen Op Één Buik

In 'Vier Handen Op Eén Buik' kijken we deze week naar het verhaal van Sharona van 19. Zij is zwanger van haar vriend Arjen (38). Ondanks het leeftijdsverschil van 19 jaar is Sharona al na een paar weken zwanger van Arjen, terwijl ze nog maar een jaartje samen zijn. Arjen heeft een antikraak woning vlakbij het spoor. Sharona woont bij hem in, maar er mogen geen kinderen wonen in antikraak en dus mag ze niet officieel worden ingeschreven. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht was, is Sharona wel heel snel zwanger. 

Schoonmaken en Netflixen

Arjen maakt de sigaretten die hij en Sharona roken zelf met een klikapparaat. "Ik rook nog steeds tien-vijftien per dag", aldus de zwangere Sharona. Dat doet ze kennelijk vooral uit verveling. Maar wat doet ze dan eigenlijk de hele dag? "Een beetje schoonmaken en Netflixen." Anna neemt Sharona mee naar het ziekenhuis, waar experts uitleggen wat het effect is van roken op de zwangerschap. Sharona is wel onder de inruk. "Vond het wel eng om te horen."

"Kan wel janken"

Kijkers zijn in shock dat Sharona nog rookt tijdens haar zwangerschap en uiten hun ongenoegen op Twitter. "19 jaar leeftijdsverschil. 2 maanden relatie. Antikraak wonen, roken als een ketter tijdens haar zwangerschap. Er komt bij maar 1 vraag op: WAAROM"', aldus iemand op Twitter. En: "Ik kan hier wel om janken. Deze mensen krijgen gewoon een baby, rokend en al..." Uiteindelijk zijn zowel Sharona als haar vriend Arjen gestopt.