4 tips voor een gezellige tuin in de winter

Wonen door Chloe

We moeten er misschien nog niet aan denken, maar voor je het weet is de herfst voorbij en de winter alweer begonnen. En ook in de herfst kunnen de dagen na zo’n heerlijke zomer winters aanvoelen. Wil jij ook in het koude seizoen nog volop genieten van je tuin? Met onze 4 tips maak je je tuin ook ’s winters hartstikke gezellig. 

Een gezellige wintertuin

De meeste mensen gebruiken de tuin alleen met lekker zomers weer. Zonde, want Nederland kent over het algemeen niet zo veel zomerdagen. Van de tuin genieten kan ten slotte net zo goed in de winter, je moet alleen wat kleine aanpassingen doen. Daarom hebben wij 4 tips waarmee je je tuin gezellig kunt maken voor de winter en er dus ook dan van kan genieten.

Winterharde planten

De meeste planten bloeien in het voorjaar. Er blijft in de winter dan weinig van over en dus ziet het er meteen een stuk minder gezellig uit in je tuin. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke planten die de winter wel mooi blijven of zelfs in bloei staan in deze koude periode. Denk bijvoorbeeld aan de Buxus of de sierkers. Zo ziet je tuin er meteen weer een stuk gezelliger uit.

Warmtebron

We kunnen ons natuurlijk best voorstellen dat je liever met een kleedje op de bank ligt en de verwarming aan als het buiten koud is. Toch hoef je buiten helemaal geen kou te lijden. Er zijn namelijk genoeg manieren om het ook in de tuin lekker warm te hebben. Zo kan je natuurlijk kijken voor een kleine heater, maar nog veel gezelliger is het stoken van een vuurtje. Er zijn tegenwoordig enorm veel buitenhaarden in allerlei soorten en maten. Er zal er dus altijd wel één te vinden zijn die geschikt is voor jouw tuin.

Decoratie

In de herfst en winter kunnen we geen genoeg krijgen van al die leuke woondecoratie. Pompoenen in de herfst en daarna de kerstversiering zodra de winter begint. Maar hoe leuk is het om dit ook door te trekken naar je tuin? Hang bijvoorbeeld wat gezellige lampjes op tussen de planten of zet wat andere leuke winterdecoratie neer. Lantaarns, warme kleedjes of een mandje met houtblokken: zo krijg je direct een heerlijk knus gevoel.

Zithoek

Het belangrijkste voor een gezellige wintertuin is natuurlijk een fijne zithoek. Heb je genoeg ruimte voor een overkapping? Dan zeggen we doen! Dit is natuurlijk wel even een investering, maar je zal hier nog jarenlang plezier van hebben. Daarbij kan je zo nog veel vaker buiten zitten, want je zit altijd droog. Daarbij zorgt een overkapping voor een extra knus hoekje in de tuin en blijft de warmte ook beter hangen. Warme chocomel erbij en je wilt nooit meer je tuin uit!