Halloweenfeestje met vrienden? 8 toffe kostuums waarmee jullie de show stelen

Vrije tijd door Jennifer

Nu de herfst is begonnen en de pumpkin spice latte volop wordt gedronken, zijn veel mensen ook weer bezig met het engste feest van het jaar. Inmiddels omarmen steeds meer Nederlanders Halloween. Misschien heb jij dit jaar ook een Halloweenfeestje met vrienden. Gouden tip: ga voor matching kostuums! Mocht je even geen inspiratie hebben, dan krijg je dat zo meteen hopelijk wel.

Lees ook: Vrouw (21) met één arm wordt toegejuicht om Halloween-outfit met dosis zelfspot

Halloweenkostuum met vrienden #1 - Pennywise, Willy Wonka en Harley Quinn

Halloween is natuurlijk het feest van de griezels. Als je griezelig en eng zegt, dan denk je al snel aan de film It met Pennywise. Brr! Zet de enge clown naast de creepy Willy Wonka en Harley Quinn en daar is je angstaanjagende squad.

Halloweenkostuum met vrienden #2 - Disneyprinsessen

Hoewel Halloween dus bekend staat om het griezelen, kun je ook “trick or treat” zeggen in een schattig Halloweenkostuum. Vooral als je Halloween met vriendinnen viert, is het heel leuk om ieder als een Disneyprinses te gaan. Geef hier vervolgens jullie eigen twist aan en maak de prinsessen bijvoorbeeld iets volwassener en sexy.

Halloweenkostuum met vrienden #3 - Coronapandemie

In de jaren 2019, 2020 en ook 2021 leefden we allemaal in één grote nachtmerrie. Hier willen we liever niet meer naar terug, maar op Halloween maken we even een uitzondering. De coronapandemie is wel passend op zo’n eng Halloweenfeestje, toch? Je kunt de nachtmerrie eventueel vergroten door het jaar '2021' toe te voegen. Laat vervolgens een vierde persoon het positieve jaar ‘2022’ uitstralen.

Halloweenkostuum met vrienden #4 - Spice Girls

De Spice Girls worden nooit saai! Deze meidengroep kun je er elk Halloweenfeestje bij hebben. Het is het perfecte Halloweenkostuum voor vriendinnen, want voor elke vrouw is wel een passende chick. Girl power!

Halloweenkostuum met vrienden #5 - Cheerleaders

Grote kans dat je vroeger vol bewondering naar de cheerleaders keek in Amerikaanse films. Het zag er altijd zo tof uit. Nou, tijdens het Halloweenfeestje kunnen jij en je vriendinnen even jullie inner cheerleader naar boven halen. Bring it on!

Halloweenkostuum met vrienden #6 - Modieuze Bratzpoppen

Misschien speelde je vroeger veel liever met Bratzpoppen in plaats van Barbies. Of je speelde met allebei, dat kan natuurlijk ook. Al waren de Bratzpoppen stiekem net iets modieuzer. Een fijne inspiratiebron voor een modieus Halloweenkostuum tijdens het Halloweenfeestje met vrienden!

Halloweenkostuum met vrienden #7 - Feeën

Vroeger had je The Winx Club tekenfilm op Nickelodeon, maar inmiddels zijn de feeën tot leven gekomen. De nieuwe serie Fate: The Winx Saga is erg populair op Netflix en heeft inmiddels twee seizoenen. Geen wonder dat veel mensen dan ook verkleed willen als Bloom en haar vrienden, bijvoorbeeld tijdens een Halloweenfeestje met vrienden. Magic.

Halloweenkostuum met vrienden #8 - Mamma Mia

Tot slot een grote favoriet voor velen, want wie is niet dol op de Mamma Mia films? Je kunt naar het Griekse eiland, waar Mamma Mia werd opgenomen. Of je neemt Mamma Mia mee naar het Halloweenfeestje! Ga gezellig met je vriendinnen als Donna en haar besties en zing samen de longen uit jullie lijven. Mamma Mia, here we go again!

Lees ook: De leukste Halloween DIY's om te maken met je kinderen