De leukste Halloween DIY's om te maken met je kinderen

Kinderen door Juliët

Trick or treat! Halloween komt steeds dichterbij en dat betekent dat het weer gaat griezelen. De voorbereiding is het allerleukste. Wij hebben handige DIY’s die je samen met je kinderen kunt maken op een rijtje gezet. Zo kun je op een eenvoudige, maar toch toffe manier iets maken voor Halloween.

1. Spookjes hangers

Met wat papier en een zak watten kun je heel leuke spookjes hangers maken. Knip een spookje uit papier, smeer er een riante hoeveelheid lijm op en beplak helemaal met watten. Daarna lijm je er met zwart papier een gezichtje op. Op de achterkant kun je een touwtje vastmaken, zodat je hem meteen kan ophangen. BOO!

2. Spook snoepglaasjes

Een leuke versiering voor op tafel zijn deze spook snoepglaasjes. Ze zijn heel eenvoudig te maken, een kind kan de was doen. Teken oogjes en een mond op de buitenkant van het glas met een zwarte stift en duw een paar witte servetten in het glaasje. Vul de glaasjes met snoep en it's done

3. De slinger van pompoenen

Voor deze slinger teken je een paar pompoenen op oranje papier of karton, Knip de vormpjes daarna uit. Op de pompoenen kun je ogen en een mond tekenen om die vervolgens ook uit te knippen. Is je kindje nog niet zo handig met een schaar, dan kun je ervoor kiezen om met een prikpen te werken. Bind de pompoenen vervolgens aan elkaar vast met een touw. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van pompoenen, spookjes te maken. Wikkel kerstlichtjes om de slinger om een lichtsnoer te maken. Leuk voor een halloweenfeestje!

4. Mummie kaarsenhouder

De mummie kaarsenhouders mogen niet ontbreken aan dit lijstje. Simpel om te maken, maar met een spectaculair effect. Gebruik een glazen potje of een glazen theelichtje. Wikkel hier gaas of dunne stof omheen. Door leukoplast te gebruiken, kan de stof niet zomaar losschieten. Teken met een watervaste stift oogjes of je plakt twee wiebeloogjes erop. Plaats een LED-lichtje in de kaarsenhouder. In het donker komt de mummie tot leven. LED-lichtjes zijn het meest verstandig om te gebruiken. Waxinelichtjes kunnen ervoor zorgen dat het gaas in brand kan vliegen.     

5. Bewegende spoken

Last but not least zijn deze bewegende spoken. Verf oude conservenblikken wit en verf met zwart twee grote ogen en een mond. Het spookje is  nog niet helemaal compleet. Door stroken van crêpepapier of stof uit een oud laken aan de binnenkant van het blikje te lijmen, krijg je een grappig bewegend effect. De blikjes zijn heel gaaf om her en der op te hangen, zowel binnen als buiten. Voor het ophangen kan je het beste gebruik maken van een stevig touw die je aan beide kanten van het blik vast kunt maken. Dit touw doe je dan om een haakje heen en zo hangt het bewegende spook. Naast de spookjes kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een pompoen, Frankenstein of Dracula te maken.

Tip: Maak gaatjes in het blik en plak er een LED-lichtje in om lampjes te maken.