Linda de Mol zocht professionele hulp na misstanden The Voice: "kon alleen maar huilen"

Celebs door Elsemieke

Linda de Mol heeft het afgelopen half jaar haar gezicht weinig laten zien. Nadat bekend werd dat haar nu ex-vriend Jeroen Rietbergen zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag bij The Voice, legde ze al haar werkzaamheden neer. In haar nieuwste editorial in LINDA. vertelt ze dat ze professionele hulp heeft gezocht.

Comeback Linda de Mol in editorial

Linda de Mol is sinds deze maand weer op televisie, met Miljoenenjacht. Na de rel rondom The Voice of Holland, waarbij haar inmiddels ex-lover Jeroen Rietbergen is betrokken, dook Linda lange tijd onder in het Gooi. Lange tijd maakt ze geen tv, maar nu is ze weer terug op de buis. In haar editorial in LINDA. vertelt ze dat ze professionele hulp heeft gezocht.  "Dit is met afstand het moeilijkste editorial dat ik ooit geschreven heb. 100 procent eerlijk, zoals ik het persoonlijk ervaren en beleefd heb. Dat voelt kwetsbaar en ik heb echt al mijn moed moeten verzamelen om het te publiceren."

Linda vertelt dat ze in een "groot, diep, zwart gat" belandde, nadat het nieuws rondom The voice of Holland naar buiten was gekomen. "Jeroen ging het huis uit. Familie en vrienden kwamen", schrijft ze. "Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee. Ik wilde de deur niet meer uit, geen vreemde mensen onder ogen komen, sloot me op in mijn eigen huis, deed 's nachts geen oog dicht en kon alleen maar huilen. En al was ik omringd door lieve vrienden en familie, ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld."

Haat in de omgeving

"De lawine aan keiharde meningen van gasten en presentatoren in talkshows en showrubrieken, anonieme beschuldigingen, oordelen, lelijke columns. Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij - door een niet-kloppende zin in Jeroens statement - een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice." Linda zag het eigenlijk niet meer zitten allemaal. "Ik weet echt niet zeker, hoeveel ik ook van mijn vak houd en hoezeer het ook mijn enige houvast is momenteel, of ik uiteindelijk niet gelukkiger word als ik iets totaal anders ga doen met mijn leven. En ik heb om die vraag te beantwoorden voor het eerst van mijn leven professionele hulp gezocht."

Mantra

Een goede vriend maakte Linda duidelijk dat alle haat maar van een klein groepje kwam. "Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer. Al die lieve mensen, duizenden echt, die de moeite hebben genomen mij te steunen door me een kaartje, brief of mail te sturen. Lieve collega's die appten, belden, langskwamen. Mijn familie die in een kring om me heen ging staan. Het is écht zo: de lieve mensen zijn met veel en véél meer. Het is de grootst denkbare troost geweest waarvoor heel, héél veel dank."

BN'ers steunen zwijgende Linda de Mol: "Groot gelijk"