Waarom Willem-Alexander, Maxima en Beatrix vooraan zaten tijdens de uitvaart van de Queen

Celebs door Elsemieke

Gisteren werd Koningin Elizabeth met een enorme staatsbegrafenis naar haar laatste rustplaats gebracht. Daar waren een heleboel wereldleiders bij aanwezig, maar Koning Willem-Alexander, Maxima én Prinses Beautrix kregen wel een héle belangrijke plaats vooraan. Waarom is dat eigenlijk?

Waarom Willem-Alexander, Maxima en Beatrix vooraan zaten tijdens Queen Elizabeth's uitvaart

Dat de Oranjes het goed konden vinden met koningin Elizabeth is algemeen bekend, maar op de staatsbegrafenis van de Queen die gisteren in Londen plaatsvond, kregen ze een wel heel bijzonder plekje toebedeeld. De drie zaten tijdens de uitvaart van koningin Elizabeth II helemaal vooraan, slechts op enkele meters van de kist. Ook zaten ze hiermee recht tegenover de familie van de Queen. En dat is niet zonder reden. 

Dit verandert er nu de Britse Queen Elizabeth II (96) is overleden

Gebaseerd op de troon

Hoewel je in eerste instantie zou denken dat ze hier mogen zitten omdat hun band met de Britse familie zo goed is - zo gaan de Oranjes regelmatig op onofficieel bezoek in Londen - kregen ze deze plek eerder om een andere reden. De plaatsen van de gasten op de begrafenis van de Queen waren gebaseerd op het moment van aantreden. De Deense koningin Margrethe (1972), de Zweedse koning Carl Gustaf (1973) en prinses Beatrix (1980) zaten dus vooraan. De Deense koningin had haar zoon prins Frederik naast zich en prinses Beatrix werd vergezeld door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.