Update: Gooische Vrouwen - de film

Media door Madelon

De kaartverkoop voor de speciale voorpremières startte vorige week en liep bij alle bioscopen storm. Veel bioscopen in de grote steden overwegen om extra zalen te openen vanwege de enorme vraag naar kaarten. Alleen al bij bioscoopketen Pathé zijn ruim 11.000 kaarten verkocht: reden genoeg voor de bioscoop om de voorverkoop van de reguliere kaarten eerder te starten. De datum hiervan wordt nog bekendgemaakt, maar de Gooische Vrouwen-film belooft dus nu al een gigantische hit te worden. Daarom vinden wij van Ze.nl het de hoogste tijd om de film alvast in het zonnetje te zetten!

Gooische Vrouwen - the story...

De Gooische Vrouwen-film gaat verder waar de populaire serie is geëindigd. Na vijf seizoenen gaan Cheryl, Claire, Anouk en Roelien allemaal hun eigen kant op. Hun levens verlopen alleen alles behalve soepel: Martin wordt weer flink verleid door vrouwelijk schoon, Claires dochter en kleinzoon vertrekken voor drie jaar naar Burkina Faso, Vlinder gaat bij haar vader wonen omdat ze haar moeder een slet vindt en Roelien heeft een bejaarde geslagen en is daardoor flink van slag. In de film besluiten de dames hun koffers te pakken en samen naar Frankrijk te gaan. Daar realiseren ze zich hoe belangrijk hun vriendschap is. Met z’n vieren proberen ze er alles aan te doen om hun problemen van thuis op te lossen.

Met of zonder Willemijn?
Even was er nog sprake van een terugkeer van het karakter van Annet Malherbe: Willemijn. Annet speelde de eerste drie seizoenen de rol van één van de vriendinnen, maar stopte ermee omdat ze bang was nooit meer van het imago 'Willemijn' af te komen. Een terugkeer in de film werd niet uitgesloten, maar het lukte de schrijvers niet om Willemijn op een goede en passende manier in het verhaal terug te laten komen. Helaas!

Geen vervolg
Een tweede film of zelfs een vervolg op de populaire serie gaat er in ieder geval niet komen, Linda de Mol zegt de rol van Cheryl na de Gooische Vrouwen-film gedag. "Eigenlijk is dit de mooiste afsluiter van de vijf seizoenen. Ik vind zelden een deel twee leuk," zei ze eerder in De Telegraaf.

Titelsong

Al eerder werd bekend dat Alain Clark de titelsong van de film voor zijn rekening heeft genomen. Speciaal voor Gooische Vrouwen schreef hij het nummer Foxy Lady. "Na het zien van de film wist ik direct welke richting ik op wilde met het liedje," vertelde hij eerder aan De Telegraaf. "Net als de film is het nummer dynamisch, ontroerend en feel-good tegelijk. Ik ben er heel blij mee!"

Gooische Vrouwen is vanaf 10 maart 2011 te zien in de Nederlandse bioscopen.Foto's: Dinand van der Wal