Mama / Kinderen
Kinderen

Vriendinnen from hell: boze brief om babyspam op Facebook


Sharing is caring, maar dat gaat niet op in het verhaal van deze Australische moeder. Ze had net een kind op de wereld gezet en wilde haar prille geluk dan ook met de hele wereld delen. Maar daar hadden haar vriendinnen geen zin in.
 
Scroll je lekker door Facebook-tijdlijn, word je om de haverklap doodgegooid met happy de peppy foto’s van kersverse baby’s van die ene Facebook-vriendin. Hartstikke leuk zo’n poepluierfoto, maar na nummertje honderd wordt het ook een beetje irritant. Dat vonden ook de Facebook-vriendinnen van de Australische Jade. Ze waren het blijkbaar zo zat, dat ze besloten haar een boze brief te sturen, aldus Metro Nieuws.
 
Vind ik niet leuk-knop
De new mommy in town deelde na de geboorte van haar kleine zonneschijn elk moment op Facebook. Want ja, dat gezichtje dat elke maaltijd onder de Olvarit zit, is natuurlijk het delen waard. Blijkbaar kende Jade geen grenzen, want haar vriendinnen hadden het na een tijdje wel gehad. En aangezien de 'vind ik niet leuk-knop' nog ontbreekt op Facebook, besloten ze haar deze brief te sturen.

 
Waar de vriendinnen het allemaal over eens zijn: Jade’s zwangerschapsverlof moet maar gauw afgelopen zijn, want hoe sneller ze aan het werk gaat, des te minder tijd ze heeft om dingen op Facebook te zetten. Misschien hadden de dames in kwestie wel een punt (het is niet duidelijk hoeveel Jade op Facebook plaatste), maar de tirade van de anonieme briefschrijfster ging Jade niet in de koude kleren zitten.
 
Steunbetuigingen
Ze stuurde de brief naar de Australische comédienne Em Rusciano die vervolgens de haatmail op Twitter deelde. En ja hoor, binnen no time had Jade een heel leger aan Twitteraars die haar wél steunden.

We hopen voor Jade dat ze gewoon lekker doorgaat met delen. Er bestaat gelukkig namelijk wél een knop waarmee haar zure girlfriends kunnen aangeven de inhoud van haar updates niet meer te willen zien. Scheelt weer brieven schrijven.
 
Aan wiens kant sta jij? Ben jij het eens met de boze vriendinnen of ben jij team Jade?