Mama / Kinderen
Kinderen

Vriendinnen from hell: boze brief om babyspam op Facebook

Reageer 0

Sharing is caring, maar dat gaat niet op in het verhaal van deze Australische moeder. Ze had net een kind op de wereld gezet en wilde haar prille geluk dan ook met de hele wereld delen. Maar daar hadden haar vriendinnen geen zin in.
 
Scroll je lekker door Facebook-tijdlijn, word je om de haverklap doodgegooid met happy de peppy foto’s van kersverse baby’s van die ene Facebook-vriendin. Hartstikke leuk zo’n poepluierfoto, maar na nummertje honderd wordt het ook een beetje irritant. Dat vonden ook de Facebook-vriendinnen van de Australische Jade. Ze waren het blijkbaar zo zat, dat ze besloten haar een boze brief te sturen, aldus Metro Nieuws.
 
Vind ik niet leuk-knop
De new mommy in town deelde na de geboorte van haar kleine zonneschijn elk moment op Facebook. Want ja, dat gezichtje dat elke maaltijd onder de Olvarit zit, is natuurlijk het delen waard. Blijkbaar kende Jade geen grenzen, want haar vriendinnen hadden het na een tijdje wel gehad. En aangezien de 'vind ik niet leuk-knop' nog ontbreekt op Facebook, besloten ze haar deze brief te sturen.

 
Waar de vriendinnen het allemaal over eens zijn: Jade’s zwangerschapsverlof moet maar gauw afgelopen zijn, want hoe sneller ze aan het werk gaat, des te minder tijd ze heeft om dingen op Facebook te zetten. Misschien hadden de dames in kwestie wel een punt (het is niet duidelijk hoeveel Jade op Facebook plaatste), maar de tirade van de anonieme briefschrijfster ging Jade niet in de koude kleren zitten.
 
Steunbetuigingen
Ze stuurde de brief naar de Australische comédienne Em Rusciano die vervolgens de haatmail op Twitter deelde. En ja hoor, binnen no time had Jade een heel leger aan Twitteraars die haar wél steunden.

We hopen voor Jade dat ze gewoon lekker doorgaat met delen. Er bestaat gelukkig namelijk wél een knop waarmee haar zure girlfriends kunnen aangeven de inhoud van haar updates niet meer te willen zien. Scheelt weer brieven schrijven.
 
Aan wiens kant sta jij? Ben jij het eens met de boze vriendinnen of ben jij team Jade?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 4 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Dasha

  Je kunt diegene ook niet meer volgen, dan zie je zijn/haar berichten niet meer verschijnen.
  Ik begrijp die vrouwen wel, maar zo'n brief ging naar mijn mening te ver.

 • Lotus

  Ik snap die vriendinnen wel. Ik word ook schijtziek van mensen die te pas en te onpas melden hoe walgelijk compleet en gelukkig ze wel niet zijn nu ze een babbie hebben. Blegh, zo mindereaardig naar mensen die geen kinderen kunnen of willen krijgen.
  Aan de andere kant: het is HAAR Facebook. Net als dat ik mijn Facebook heb. Het is aan anderen of ze willen volgen wat ik op MIJN Facebook zet. Ik ga ook niet bij iemand voor de ramen staan en klagen over het interieur. Same shit. Loop dan gewoon door. Kortom: heul lastig om redelijk te zijn in deze kwestie.

 • meonly

  Tja, als je de hele tijd op facebook zit hoef je geen tijd met je kind door te brengen natuurlijk...

 • _Different_

  Haha erg om te zeggen, maar ik had zo'n brief ook kunnen schrijven. Het blijft vreemd hoe intelligente, interessante vrouwen als ze een kind krijgen veranderen in dames die bijna alleen nog maar over kinderen praten. Ik snap dat het het mooiste moet zijn wat je kan meemaken, dat je ook je hele dag bezig bent met je kind, maar toch...

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen