Deze ene hack voor witte kleding is beter dan alle anderen

Mode & trends door Chloe

Je kent het wel: je stralend witte blouse is na een paar wasbeurten allesbehalve wit. Soms worden ze meer grijzig of je hebt te maken met gele vlekken. Vaker wassen dan? Dat is ook niet handig. Gelukkig hebben wij dé hack om je witte kleding weer echt wit te krijgen.

Witte kleding

We hebben allemaal wel kleding die ooit wit was, maar na enige er toch een beetje smoezelig uit ging zien. Door het wassen kan je kleding grijzig worden en ook kunnen er gele vlekken ontstaan. Deze komen vooral voor op plekken waar je veel zweet, zoals in je nek of onder je oksels. Jak! Daar kan je de deur niet meer mee uit. Maar wat nou als dit allemaal super simpel te verhelpen is?

Stralend wit

Tja, dat je witte kleding na een tijdje een beetje zijn shine verliest is niet zo gek na een paar wasbeurten. Het verkleurt nou eenmaal en daar valt vaak weinig aan te doen. Gelukkig kan je je witte was al snel weer stralend wit krijgen. Hoe je dit doet? Gewoon met een beetje chloor. Ja je leest het goed: chloor is het wondermiddeltje om je kleding weer stralend wit te krijgen. Je voegt dit gewoon naast je gewone wasmiddel toe aan de wasmachine en that’s it. Hierna kan je kleding natuurlijk wel een beetje naar chloor ruiken, dus was het hierna nog een keer met wasmiddel en een fijne wasverzachter. Geloof ons, je kleding is weer als nieuw.

Vlekken verwijderen

Zitten er toch nog gele vlekken in? Voor hardnekkige gele vlekken is zwaarder geschut nodig. Dit is gelukkig ook gemakkelijk te verhelpen met wat glansspoelmiddel. Spuit dit op de vlekken, laat even inwerken en was je kleding hierna gewoon zoals je altijd doet. Probleem opgelost!