Noodlot slaat bij Niek toe in Expeditie Robinson 2022 aflevering 3: "kan niet slikken"

Media door Elsemieke

Het draait in deze fase van 'Expeditie Robinson' vooral om teamspirit. Hoewel team groen naar de Eilandraad moet, worden ze al snel opgeschrikt door een bezoekje aan de ziekenboeg van Niek Roozen.

Expeditie Robinson 2022 aflevering 3: "kan niet slikken"

In totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022 gaan de strijd aan in Maleisië., maar het is Niek Roozen die het in aflevering 3 van Expeditie Robinson flink zwaar krijgt. Hij heeft een heftige allergische reactie na het eten van een knol, die is gevonden door Vincent. "We zijn een beetje aan het kokkerellen en uiteindelijk komt dat eten er uit en willen we het dus gaan frituren. En Niek die denkt: ik doe een klein stukje in mijn mond", vertelt Kirsten Westrik over het gebeuren. "Maar op dat moment kijkt hij ons aan en zegt: 'Dat is niet goed, ik voel iets op mijn tong'." Ook begint hij steeds moeilijker te praten. "Het doet heel veel pijn", aldus Niek. "Gewoon alles wat het heeft aangeraakt is gewoon (...) Ik sta echt gewoon als een soort kwijlend hondje, want ik kan gewoon niet slikken. Het doet heel veel pijn."

Vincent lijkt weinig sympathie te hebben voor Niek en de situatie. "We hebben honger, dus ik snap wel dat hij zoiets heeft van: ja, oké een uur koken dat is wat er gezegd is en ik neem een hapje", doet hij zijn verhaal. "Maar het is ook een beetje roekeloos." Niek, die in een roes terecht komt, wordt ondertussen geholpen door de ziekenboeg. Die vertellen hem dat hij een allergische reactie heeft en brengen een infuus aan.

Harry als vader in Expeditie Robinson 2022 aflevering 3

Harry Piekema gaat met Niek mee naar het vasteland. "Nu gaat het alleen om zijn gezondheid, ik ben het spel helemaal vergeten", zegt hij. "We gaan nu eerst met die jongen op de boot en ik ga zorgen dat hij het goed heeft, een beetje als een vader." Ondanks het heftige nieuws, gaat de Eilandraad van die avond gewoon door en moet team groen iemand naar huis sturen. Wel mét Niek, die zich een stuk beter voelt. Het is Susan Visser die wordt weggestemd door de groep en daar is ze nogal door in shock. "Goed gespeeld."

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie