Dit is wat je favoriete huisdier zegt over je persoonlijkheid

Vrije tijd door Jennifer

Waarschijnlijk koos je je huisdier, omdat je helemaal verliefd werd op de schattigheid. Al zegt de keuze voor je favoriete huisdier kennelijk ook iets over jou als persoon. Interesting. Elk huisdier heeft een bepaalde persoonlijkheid en blijkbaar heb jij als dierenbaasje soms écht wat gemeen op persoonlijk vlak.

Lees ook: De reden waarom een huisdier hebben ons gelukkig maakt

Favoriete huisdier: vis

Ben je dol op Nemo, Dory en al hun soortgenoten? Dan ben je waarschijnlijk een heel optimistisch en rustig persoon. Net als je favoriete huisdier, de vis, ben jij tevreden met wat je hebt. Daarnaast verken je wel graag nieuwe werelden. Eigenlijk net als de vis, die natuurlijk ook continu de oceaan (of vissenkom) verkent. Al waardeer je ook wel wat routine in je leven. Just keep swimming.

Favoriete huisdier: hond

Wanneer je favoriete huisdier een hond is, dan ben je mogelijk heel loyaal, lief, vriendelijk en energiek. Grote kans dat je ook een extravert bent. Je moet natuurlijk regelmatig je hondje uitlaten en andere hondenbaasjes vermijden is niet altijd makkelijk. Gelukkig houd je wel van socializen. Daardoor voel je je ook snel alleen en verveeld, als er niemand om je heen is. Op je lieve huisdier na dan.

Favoriete huisdier: hamster

Hamsterbaasjes zijn de meest intelligente personen van allemaal! Vaak hebben mensen met een hamster een hoge opleiding achter de rug. Ook blijk je een echt nachtdier, wanneer de hamster je favoriete huisdier is. Je bent het meest productief in de late uurtjes. Verder is de kans groot dat je in veel dingen succes hebt. Lekker bezig!

Favoriete huisdier: vogel

Mensen met een vogel als huisdier zijn zelf vaak ook vrije vogels. “The sky is the limit” is hun motto. Vogelbaasjes zijn meestal optimistische, energieke personen en vaak ook wel extravert. Daarnaast houden ze wel van vrijheid in hun leven. Ze zitten niet vast aan een 9-tot-5 baan, maar zijn bijvoorbeeld freelance journalist of contentmaker. Waarschijnlijk iets waar ze hun creativiteit in kwijt kunnen.

Favoriete huisdier: konijn

Als jouw favoriete huisdier een konijn is, dan ben je mogelijk een erg introvert en creatief persoon. En helaas af en toe ook een beetje moody. Al houd je wel heel veel van je huisdier. Je konijn is toch ook veel te fluffy en schattig om niét van te houden? Waarschijnlijk komt het door je relaxte houding, jij bent niet snel gek te krijgen. Wel ben je soms mogelijk wat warrig. Daardoor passen creatieve banen goed bij je. Daarin kun je lekker losgaan.

Favoriete huisdier: kat

In tegenstelling tot de hondenbaasjes zijn mensen, die houden van katten, vaak introvert. Eigenlijk zoals de kat zelf, die ook graag op zichzelf leeft. Aandacht heb jij niet nodig. Als je maar lieve vrienden en familie hebt om van te houden. Je bent ook graag onafhankelijk en lost dingen het liefst zelf op. Je neemt graag de leiding en bent best een nieuwsgierig aagje. Laat jou maar lekker op avontuur gaan en zoeken naar nieuwe dingen! Al doe je wel voorzichtig en alles op eigen tempo. Anders drijft anxiety naar boven.

Lees ook: Zoveel uur meer moet je stofzuigen als je een huisdier hebt

Bron: Personality-psychology.com, Themindsjournal.com Beeld: Unsplash