Oud-winnares Holland's Next Top Model klapt uit de school: "prijzengeld nooit gekregen"

Celebs door Elsemieke

Een flinke bekendheid, een springplank voor je carrière én een fikse pak geld: wie wil dat nou niet? In Holland's Next Top Model krijgen dan nog onbekende modellen de kans zich voor de camera te bewijzen. In 2013 wint Nikki Steigenga, maar in de YouTube-serie 'En Dan?' vertelt ze dat ze het geld nooit ontving. 

Holland's Next Top Model klapt uit de school: "prijzengeld nooit gekregen"

In de YouTube-serie 'En Dan?' blikt Daelorian van der Kolk, kandidaat van Holland's Next Top Model 2013, met de winnares terug op hun deelname. Hieruit blijkt dat Nikki Steigenga, winnares van 2013 het prijzengeld nooit heeft gekregen. "Ik dacht: binnen drie jaar krijg ik dat geld op mijn bank", zegt ze. In het contract blijkt namelijk een addertje onder het gras te zitten. "In het contract staan kleine lettertjes waar je je wel aan moet houden om dat bedrag te winnen. Wat ze heel slim spelen."

Slim spelletje

Nikke bleek zich niet aan de regels te hebben gehouden rondom haar maten. "Ik moest heupmaat 90 heb. Doutzen Kroes heeft niet eens heupmaat 90. (...) Dat wisten ze. Ik heb die maten niet en ik weet ook niet of ik ooit heupmaat 90 zou kunnen worden." Volgens Nikki hebben de programmamakers hier bewust op ingespeeld. "Ik kan niet in hun koppies kijken, maar ik denk dat ze het contract heel slim hebben opgesteld. Dat ze heel slim mij als winnaar hebben uitgekozen en bijvoorbeeld niet Anke, de andere finalist, die wel heupmaat 90 had." 

Als Nikki te horen krijgt dat het prijzengeld aan haar voorbijgaat, legt ze zich daarbij neer. "Tegen die mensen ingaan? Dat durfde ik echt niet. Mijn ouders ook niet." Ondanks dat het contract op dat moment vervalt, krijgt ze wel een nieuw contract aangeboden. "Ik kon wel bij het modellenbureau blijven, maar dit contract was dan weg."

Covershoot

Je wint naast het prijzengeld ook een covershoot. Die heeft Nikkie dan wel weer gekregen. "Ik zie nu wel in dat het bizar is dat ze je zo lekker maken en je zo erg iets beloven... En dan in één keer is het heel makkelijk: nee, we doen het niet meer, want kijk maar naar de kleine lettertjes. En dan is het gesprek ook klaar."