Katja Schuurman denkt niet aan samenwonen met nieuwe vriend: "wil niet op elkaars lip"

Celebs door Elsemieke

Katja Schuurman liet de wereld al een poosje geleden weten dat ze weer verliefd is. Hoewel ze stapelgek is op Niek, vindt ze het wel prettig om apart te wonen. In haar podcast vertelt ze er meer over.

Katja Schuurman deelt eerste foto met nieuwe vriend

Katja Schuurman en haar man Freek van Noortwijk zijn uit elkaar, maar Katja is verder gegaan met haar leven. Ze bevestigde tegenover Shownieuws al eerder dat ze weer aan het daten is. Details gaf ze niet, maar ze noemde haar nieuwe vlam wel "een hele leuke man". Op festival Wildeburg werd het dan echt tijd om de man te showen op de socials. "Ja joh, gewoon het allerlekkerste festival! Met mijn vriendjes, en ja, met mijn liefje!!", schreef ze eronder.

 

Niet op elkaars lip

In haar podcast 'Schuurman & Spigt ruimen op' vertelde Katja meer over haar nieuwe relatie. Hierin komt ook het onderwerp 'samenwonen' aan de orde. Katja's nieuwe vriend woont op Ibiza. Daarom hebben de twee een lange afstandsrelatie en wonen ze niet samen. Hij verbleef deze zomer in het huis van Katja, terwijl zij door Amerika reisde met haar dochtertje Sammie. Inmiddels is hij weer teruggevlogen naar Ibiza, maar Katja zit er niet echt mee. Of ze ooit gaat samenwonen met haar nieuwe vlam weet ze dan ook nog niet. "Ik heb heel erg zitten na te denken. Ik heb de traditionele vorm van een relatie al op allerlei manieren uitgeprobeerd. Trouwen, samen leven, een kind. (...) Ik denk eigenlijk niet dat dat de ideale vorm is voor mij." 

Monogamie

Om die reden vindt Katja het eigenlijk wel prettig dat haar vriend momenteel op Ibiza woont. "Ik heb best wel behoefte en tijd nodig voor mezelf." Waar Katja wel nog heilig in gelooft, is monogamie. "Wat mij betreft wel een relatie met een iemand, maar niet de hele tijd op elkaars lip." Daarom vindt Katja het wel prima dat Niek op Ibiza woont." Wel is ze er heilig van overtuigd dat ze echt alleen dol is op Niek, en dat monogamie het beste voor haar is. “Wat mij betreft wel een relatie met één iemand, maar niet de hele tijd op elkaars lip.” Katja trouwde in 2006 met acteur Thijs Römer en samen kregen ze dochtertje Sammie. In 2019 stapte de actrice opnieuw het huwelijksbootje in met Freek Van Noortwijk. Nadat hun dochtertje Coco in augustus 2020 werd geboren, besloot het stel in 2021 uit elkaar te gaan. 

Zien: Katja Schuurman deelt eerste foto met nieuwe liefde