Alles wat je kunt verwachten over Apple's iPhone 14

Lifestyle door Elsemieke

Apple producten maken ons leven een stuk makkelijker, dat geven we toe. Herkenbaar? Dan ben je waarschijnlijk ook super benieuwd naar Apple's iPhone 14. We vertellen je alles wat je moet weten over de nieuwste iPhone 14, de bijzondere batterijduur en een scherm dat niet zomaar meer uitgaat.

De iPhone 14: dit kunnen we allemaal verwachten

Pas een jaar geleden verscheen de iPhone 13, maar er is alweer goed nieuws over de iPhone 14. Wat voor camera’s krijgt de iPhone 14, hoe ziet hij eruit (vooral of er weer net zulke fijne kleuren komen als bij de iPhone 13) en wat kost 'ie? Wij hebben een handig overzichtje gemaakt met details over de iPhone 14 en ook de iPhone 14 Plus

Iphone 14: welke modellen komen eraan?

Het is duidelijk dat Apple dit jaar weer vier nieuwe modellen uitbrengt. Bij de iPhone 14's zijn er twee 'normale' iPhones en twee Pro-modellen. Beide bestaan uit een 6,1-inch model en een 6,7-inch model. Dit maakt dat de nieuwe iPhone 14 Plus met 6,7 inch dus even groot is als de iPhone 14 Max. En ook de iPhone 14 en iPhone 14 Pro zijn met 6,1 inch even groot. Wel is het zo dat de iPhone Pro's snellere chips hebben en nog betere camera's dan de vorige modellen, zoals we van Apple gewend zijn. De iPhone 14 en 14 Plus hebben een aluminium behuizing in vijf kleuren: midnight, starlight, blauw, rood en paars. Catchy!

Always-on scherm

De reguliere iPhones hebben weer een 60Hz-beeldscherm, de Pro-modellen een 120Hz-scherm met een always-on-modus. Dat betekent dat zelfs als je iPhone vergrendeld is, het scherm altijd informatie toont. Handig! De Pro-modellen hebben geen 'notch' of scherminkeping meer bovenin het beeld. Bij de iPhone 14 en 14 Pro is dat verdeeld in twee uitsparingen in het scherm. Die vormen samen een pilvormig geheel, waarbij het stukje scherm in het midden dienst om indicatielampjes voor het gebruik van microfoon en camera te tonen.

Verbeterde camera's en selfiemodus op de iPhone 14

We blijven nog even bij de camera's. De iPhone 14 en 14 Plus hebben een nieuw camerasysteem waarbij de 12-megapixelsensoren grotere pixels hebben. De camera's in de iPhone 14 kunnen volgens Apple tot 49 meer details vastleggen bij weinig licht. Fantastisch! Ook de selfiecamera is verbeterd met een autofocus. Dat moet ervoor zorgen dat je scherpere selfies kunt maken.

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro heeft een nieuwe scherminkeping: 'Dynamic Island'. De zwarte uitsnede voor de camera en sensoren verandert nu dynamisch van vorm en formaat op basis van wat je doet. Als je je gezicht scant, wordt het kleine strookje een vierkantje. Bij telefoongesprekken wordt het balkje breder, en wordt de gespreksduur getoond. Het scherm van de Iphone 14 Pro-modellen krijgt een hogere HDR-piekhelderheid van 1600 nits. Het scherm heeft ook een always-on-functie. Daarbij toont het scherm altijd informatie op een energiezuinige manier. De afgelopen jaren werden alle iPhones geleverd met 12-megapixelcamera's, maar de iPhone 14 Pro-modellen hebben voor het eerst een 48-megapixelsensor. 

Wat kost de iPhone 14?

Ben je benieuwd wat de nieuwste telefoon van Apple moet kosten? De iPhone 14 is te koop vanaf 1019 euro en de iPhone 14 Plus moet 1169 euro kosten. De iPhone 14 Pro is te koop vanaf 1329 euro, terwijl de Pro Max 1479 euro kost.