Draag jij graag meerdere kettingen tegelijk? Zo voorkom je dat ze in de knoop raken

Mode & trends door Maya Luz

Door meerdere kettingen tegelijk te dragen, kun je veel verschillende looks creëren. Van edgy naar elegant. Maar als jij graag meerdere kettingen draagt zul je vast bekend zijn met het meest irritante probleem: ze raken in de knoop. Als jij het liever niet bij één ketting houdt, maar ook geen zin hebt in knopen, dan zijn dit de manieren om je kettingen uit de knoop te houden!

Lees ook: 7 tips om jouw outfit te stylen met accessoires

Zorg voor voldoende afstand

Als je graag meerdere kettingen wil dragen, combineer dan sieraden van verschillende lengtes. Draag bijvoorbeeld een ketting die wat dichter op je hals zit, en eentje die wat meer richting je borst gaat. Als de kettingen te dicht op elkaar zitten, zullen ze eerder in de knoop raken. Houd hierbij een ideale afstand van vijf centimeter aan per ketting. 

Mix materialen

Kettingen die van verschillende materialen zijn, zullen minder snel met elkaar in de knoop raken. Kies daarom voor een combinatie van een sieraad met een dun en glad kettinkje en een ketting met wat meer textuur. Kettingen die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn, raken makkelijker met elkaar verstrengeld. Naast dat dit helpt met de kettingen uit elkaar houden, geeft het mixen van materialen ook een erg elegante look. Dit oogt alsof er veel tijd en moeite is gestoken in het maken van de juiste combinatie.

Werk van dun naar dik

Wanneer je de kettingen om gaat doen, kun je het beste van dun naar dik werken. Doe eerst je meest subtiele ketting om en werk naar de meest chunky ketting toe. Door de laagjes op deze manier op te bouwen, blijven de dunnere kettinkjes beter op hun plek zitten, en raken ze minder snel in de knoop met de kettingen die wat zwaarder zijn.

Maak je kettingen aan elkaar vast

Tot slot kun je voorkomen dat je kettingen in de knoop raken door ze aan elkaar vast te maken. Dit kun je doen door de sluitingen als het ware om te wisselen. Dus in plaats van dat je de sluiting vastmaakt aan dezelfde ketting, maak je hem vast aan de tweede ketting en vice versa. Om dit iets makkelijker te maken kun je ook gebruik maken van een speciale sluiting voor meerdere kettingen, zoals deze van Etsy. Zo hoef je nooit meer gedurende de dag je kettingen uit elkaar te halen!

Lees ook: Zo blijven je gouden sieraden mooi tijdens de zomer