7 tips om jouw outfit te stylen met accessoires

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Snel uit bed springen en een joggingbroek met sweater aantrekken? In het weekend komen we hiermee weg, maar doordeweeks? I think not! Als je ook maar een beetje interesse hebt in mode weet je hoe belangrijk jouw look is. Maar soms heb je gewoon even geen inspiratie om een goede outfit te creëren. Het is al een uitdaging om de juiste combinatie te vinden met kledingstukken. En dan moet je ook nog accessoires erbij zoeken? SOS! Met deze 7 tips helpen we je op weg om jouw outfit goed te stylen.

styling tips kleding met accessoires

Lees ook: Simpele trucjes voor een stijlvollere outfit

De perfecte tas

We zijn altijd op zoek naar dé perfecte tas. Die tas waarin we al onze must haves kunnen opbergen en die ook nog eens goed te combineren is met onze outfits. Een tas is een ontzettend belangrijk deel van onze look en kan een echt statement piece zijn. Wees daarom niet bang om te investeren in een goede tas of clutch. Je hoeft je niet te beperken tot slechts één tas, maar kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Een horloge is altijd goed

Door de opkomst van de smartphone dragen steeds minder mensen een horloge. Dat is heel zonde, want een horloge staat altijd goed! Een goed horloge van hoge kwaliteit geeft direct een luxe uitstraling aan de outfit. Bovendien is een horloge goed te combineren met nagenoeg elke stijl. Investeer dus zeker in een horloge en je hebt altijd een fantastische accessoire om jouw outfit mooi af te stylen.

Less is more

Coco Chanel zei het al: “Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory.” Less is more en de grootste stijliconen kunnen het weten! Te veel accessoires maken je look juist druk. Ze leiden de aandacht af van de outfit. Moet die ene ring om je wijsvinger nou echt? Goede accessoires benadrukken juist de outfit en maken het helemaal af.

Een sjaal kan altijd

Een stijlvolle sjaal is overigens altijd een goed modeaccessoire. Je kunt deze om je nek dragen, maar er zijn nog veel meer leuke toepassingen. Zo kun je een sjaal ook om je pols knopen, in je haar dragen of als riem gebruiken. Investeer dus zeker in een aantal sjaals die goed te combineren zijn met jouw garderobe en wees niet bang om te variëren met kleuren en prints.

Wees niet bang voor kleur

Accessoires geven je de kans om jouw outfit extra spannend of speels te maken. Wees dus niet bang om te experimenteren met kleuren, materialen, prints en texturen. Juist als je veel neutrale kleuren draagt, kunnen accessoires karakter geven aan de look. Houd je meer van felle kleuren? Dan zijn een paar basisaccessoires de juiste keuze voor een goede balans. Experimenteer en probeer om jouw unieke stijl te vinden.

Statement sieraden

Je kunt natuurlijk een hele collectie sieraden aanleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om te investeren in een aantal key pieces. Met statement sieraden trek je direct de aandacht naar je toe. Het kunnen opvallende oorbellen zijn, een ‘chunky’ ketting of een stijlvolle armband met karakter. Deze sieraden zijn ideaal om te combineren met een zakelijke casual outfit of met een eenvoudige dagelijkse look. Zo creëer je toch karakter in de outfit.

Zonnebril is een must

Een zonnebril is tegenwoordig een echt must have item bij elke outfit. In de zomer mag een zonnebril natuurlijk niet ontbreken, maar ook in de winter kan deze een outfit goed afmaken. Je kunt een zonnebril dragen, maar ook omhoogschuiven om de aandacht te vestigen op je mooie haar. Het geeft een nonchalante en relaxte vibe af en het staat gewoon goed!

Lees ook: Vintage kleding shoppen: zo vind je de mooiste pareltjes