Met deze handige hack meet jij zelf je bh-maat

Mode & trends door Chloe

Is de laatste keer dat jij je bh-maat op hebt laten meten ook het moment dat je met je moeder je eerste beha mocht uitkiezen? Let dan even op. Meer dan de helft van de vrouwen loopt rond met de verkeerde maat bh. Gelukkig kan je het heel makkelijk zelf opmeten met deze handige hack.

De juiste maat

De juiste maat is ontzettend belangrijk. Je borsten hebben namelijk goede ondersteuning nodig. Daarbij kun je bij het dragen van de verkeerde maat ook last krijgen van klachten als nek- en rugpijn. Natuurlijk kan je je bh-maat laten opmeten in een lingeriezaak, maar je kan dit ook heel gemakkelijk zelf doen als je bijvoorbeeld liever online shopt.

Zelf je beha maat meten

Het opmeten van je beha maat is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hebt alleen een spiegel, meetlint en een beha zonder push-up nodig. Ook is het belangrijk dat de beha niet voorgevormd is. Ga rechtop voor de spiegel staan en doe het meetlint om je middel. Zorg ervoor dat hij net onder je beha band valt. Op deze manier meet je welke omtrek je hebt en dus welke bandmeting je nodig hebt.

Cupmaat opmeten

Nu je je bandmaat weet is het tijd om je cupmaat op te meten. Ook hier is een handig trucje voor. Doe het lint achter je rug en om het breedste gedeelte van je borsten. Oké, nu moet je even extra goed opletten. Pak het getal van je cupmaat en haal hier het getal van de bandgrootte vanaf. Elke inch (2,5 cm) verschil is een andere cupmaat.

  • 1 inch verschil: cup A
  • 2 inch verschil: cup B
  • 3 inch verschil: cup C
  • 4 inch verschil: cup D
  • Etc. 

Schatting

Op deze manier kan jij dus heel gemakkelijk zelf je behamaat berekenen. Houd wel in gedachte dat dit een schatting is. Alle borsten zijn anders en hebben andere beha’s nodig. Zo is er voor iedereen een ander soort pasvorm geschikt, maar het is wel handig om zo een idee te hebben van welke maat je nodig hebt.