Ga jij kinderkleding shoppen? Hier moet je op letten!

Mama door Elsemieke

Ons kan je elke week wel wakker maken om te shoppen, maar wanneer het op winkelen voor kinderen aankomt is dat toch wel een ander verhaal. Om over kinderschoenen shoppen nog maar te zwijgen. Hebben jouw kids binnenkort nieuwe schoenen nodig, een kek jasje of een fris jurkje? We hebben tips voor je!

Ga jij kinderkleding shoppen? Hier moet je op letten!

Winkelen met kinderen: het is nu eenmaal niet zo ideaal. Kinderen raken snel verveeld of worden moe. Of erger nog: ze maken geluiden waar je simpelweg niet vrolijk van wordt. En dan willen ze vaak ook nog de items kopen die simpelweg niet in jouw portemonnee passen. Soms kom je er echter niet onderuit, zeker wanneer jouw kroost echt nieuwe kinderkleding nodig heeft. Gelukkig hebben we handige tips voor je.

Houd de keuze beperkt

Een dagje winkelen zoals je dat met een vriendin zou doen werkt - helaas - niet zo goed met kinderen, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Roep nooit meteen, ‘welke wil je', maar kijk eerst zelf even rond. Vraag de verkoper om een aantal paar schoenen in jouw voorkeur, en laat je koter dan uit jouw selectie kiezen. Zo voorkom je dat je kleine per se de duurste paar schoenen uitkiest of brult van teleurstelling omdat iets niet op voorraad blijkt. 

Ga van te voren online shoppen

Slim is om je van te voren op het online shoppen te storten. Speur je favoriete items vast op je laptop en als je dan niet zeker weet welke maat je kind nodig heeft, kan je alsnog naar de winkel gaan. Op deze manier shop je met een doel en wordt het allemaal een stuk relaxter om uit te zoeken wat het ideale paar schoenen is aan de voeten van jouw kotertje. Maar je kan natuurlijk ok gewoon meerdere maten bestellen. Zo mag je bij Omoda.nl binnen 365 dagen gratis retourneren.

Maak een korte planning van te voren

Pak het shoppen voor kinderschoenen net zo aan alsof je naar de supermarkt gaat en maak dus van tevoren een lijstje met items die je wil scoren. Bedenk vervolgens vast in welke je winkels ze sowieso aanbod hebben voor je kleine en maak daarna een logische route langs deze paar winkels. Vooraf online speuren, kan ervoor zorgen dat je nog sneller en gerichter met je kind gaat shoppen. 

Kunst van het omkopen

Natuurlijk moet je ten eerste vooral een zo rustig mogelijk moment kiezen om samen op pad te gaan -  bijvoorbeeld op een doordeweekse dag of woensdagmiddag. Skip de zaterdagmiddag sowieso: gillende koters gegarandeerd. Daarnaast is er natuurlijk nog de kunst van het omkopen. We knów: te veel suiker is niet goed, maar het is echt niet zo erg om ze af en toe te trakteren op iets lekkers. Slim ook om de discussie uit de weg te gaan en als afleidingsmanoeuvre in te zetten. Conclusie: probeer vooral rustig te blijven, dan zijn je kinderen dat meestal ook. Shop ze!