Dit begrijpen vrouwen zonder kids niet aan moeders

Mama door Sascha

Mede-moeders zullen onderstaande dingen compleet begrijpen, maar vrouwen zonder kids hebben er soms nogal wat moeite mee. Het voorkauwen van eten bijvoorbeeld, of met spuug van alles van het gezicht van die kleine dreumes wegvegen. Bah!
 
Hoe lief we kindjes ook vinden, bepaalde dingen begrijpen wij gewoon echt (nog) niet en vinden we hartstikke vies. Maar ach, het maakt niet uit dat je, sinds je bestie kiddo's heeft, niet meer geheel op één lijn ligt, toch?

Voorkauwen

Vrouwen die geen kinderen hebben, vinden dit maar vies om aan te moeten zien. Moeders die het eten wel even zullen voorkauwen voor kun kindjes, Uitgebreid prakken ze het in hun eigen mond, om het vervolgens terug te leggen op de lepel en in de mond te stoppen van hun kindje. Brrr…

Spuug

Veel moeders gebruiken geen schoonmaakdoekjes om de toet van die kleine dreumes even snel schoon te maken, maar hun eigen speeksel. Even je vingers aflikken en over dat gezichtje heen boenen. Vrouwen zonder kinderen vinden dit over het algemeen best wel vies…

Geen foto’s

Sommige mama’s beschermen hun kinderen door geen foto’s van hun kinderen op social media te plaatsen. Met man en macht zorgen ze ervoor dat er absoluut geen foto’s van hun kids op het internet belanden. Het wordt dan ook altijd nadrukkelijk aan het begin van ieder feestje gemeld. Als kinderloos persoon kan je dat wel een beetje intens vinden. Pfiew.

Wel foto’s

Je hebt ook mama’s die juist heel veel van hun kids willen laten zien op social media. Werkelijk iedere ontwikkeling van de baby wordt gedeeld op Facebook, inclusief bijpassende fotocollage. De eerste stapjes, het eerste tandje, de eerste woordjes en het eerste ritje op de fiets (filmpjes mogen ook niet ontbreken). Na afloop van een verjaardag wordt in de groepsapp gevraagd of iedereen de foto's kan doorsturen? Eh, welke foto's?

Speen

Baby’tjes laten soms weleens hun speentje uit hun mond vallen. Ondanks de 5-seconden-regel, wil je natuurlijk niet dat die vieze bacteriën van de grond in de mond van je kind komen. Moeders stoppen de speen daarom altijd eerst even in hun eigen mond. Heel normaal als je een kind hebt, maar voor anderen is het een bizar gezicht zijn. 

Spuitpoep en kots

Tja, ook dit hoort erbij. Het komt weleens voor dat je de luier van je dreumes opendoet, en hij het op een spuiten zet door al zijn enthousiasme. Bij het moederschap neem je poep en plas voor lief, al kunnen kinderloze mama’s dit af en toe niet helemaal begrijpen.

 

via GIPHY