Oeps! Zo goor is het toetsenbord van je laptop

Werk & studie door Chloe

Velen van ons zitten uren per dag achter de computer. De laptop gaat overal mee naartoe en af en toe zitten we zelfs te lunchen achter ons scherm. We spenderen gemakkelijk zo’n acht uur achter ons laptop en dus wordt ons toetsenbord fanatiek gebruikt. Maar ondanks dat we hem zo vaak gebruiken, wordt hij vaak vergeten tijdens een schoonmaakbeurt. 

Zo vies is je toetsenbord

Tijdens het werken of thuis op de bank met een zak chips: onze laptop krijgt behoorlijk wat te verduren. Niet gek dus dat je toetsenbord zo’n plek is waar het vol zit met bacteriën. En al helemaal omdat we dit veel te vaak vergeten schoon te maken. 

Bacteriën

Oké, you ready? Uit onderzoek is gebleken dat er op een laptop zo’n twintigduizend keer meer bacteriën zitten dan op een toiletbril. Ja je leest het goed. Het aanraken van een toiletbril met je blote handen is dus hygiënischer dan het gebruiken van je laptop.

Stof en kruimels

Eet jij ook wel eens een zak chips wanneer je aan het bingen bent op je laptop. Guilty! Deze kruimels en etensresten komen allemaal terecht onder je toetsen en andere delen van je laptop. En ook stof is een boosdoener. Vooral als het gaat om kleine gaatjes zoals je USB-poort. Dit is op zich geen ramp, maar het kan zijn dat deze op een gegeven moment minder goed werkt of er zelfs helemaal mee kapt. Daarom is je laptop zo nu en dan schoonmaken zo’n slecht idee nog niet.

Zo maak je je laptop schoon

Met een natte sopdoek over de dure Macbook Pro? Dat zien we niet zo zitten. Gelukkig heb je speciale doekjes waarmee je je toetsenbord en scherm kunt schoonmaken. Dit lost helaas nog niet het stofprobleem op. Hiervoor kan je het beste de föhn erbij pakken. Zet deze op zijn krachtigste stand, maar zorg wel dat hij enkel koude lucht blaast. Die hitte is natuurlijk niet goed voor je laptop. Even föhnen en je laptop is weer als nieuw.