Man van Olivia Newton-John eert Grease-zangeres met emotioneel bericht

Celebs door Elsemieke

John Easterling, de man van Olivia Newton-John, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vrouw. In een bericht op Instagram schrijft hij onder andere dat hij dankbaar is voor alle liefde en steun die zijn familie de afgelopen dagen kreeg sinds het overlijden van Olivia.

De Brits-Australische zangeres Olivia Newton-John, die bekend was vanwege de filmklassieker Grease, overleed afgelopen week op 73-jarige leeftijd overleden op haar Ranch in Zuid-Californië, omringd door familie en vrienden. Ze leed al een hele poos aan borstkanker, maar het is niet officieel bekend of dit de doodsoorzaak is. Haar man John Easterling reageert op Instagram. "Olivia, onze liefde voor elkaar overstijgt ons verstand. Elke dag spraken we onze dankbaarheid uit voor deze liefde die zo diep, zo echt, zo natuurlijk kon zijn. We hoefden er nooit aan te 'werken'', aldus John. "We waren onder de indruk van dit geweldige mysterie en accepteerde het als verleden, heden en voor altijd."

Olivia Newton-John in Grease

Volgens John was Olivia de 'moedigste vrouw' die hij ooit heeft gekend. "Zelfs nu haar ziel is opgestegen, wordt de pijn in mijn hart opgevuld met de vreugde van haar liefde. Onze familie is enorm dankbaar voor de enorme zee van liefde en steun." John schreef maandag over de dood van Olivia aan via Facebook. "Ze is "rustig overleden, omringd door familie en vrienden" in haar huis in Californië." De actrice speelde Sandy, het vriendinnetje van John Travolta's personage Danny. Met hem zong ze ook meerdere nummers in de film, waarvan You're The One That I Want en Summer Nights de grootste hits waren. Ze, scoorde solo ook meerdere hits. De nummers I Honestly Love You (1974) en Physical (1981) leverden haar een Grammy op.

John Travolta reageert op overlijden Olivia Newton van Grease

Borstkanker

In 1992 kreeg Olivia Newton-John te horen dat ze borstkanker had, maar daar genas ze van. Ze was daarna een fanatieke activiste voor onderzoek naar kanker en andere medische aandoeningen. In 2013 en 2017 keerde de kanker terug. Bij de laatste keer werd bekend dat de ziekte verder was uitgezaaid. Het is niet bekend of kanker ook uiteindelijk haar doodsoorzaak is.