Grease ster Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

Celebs door Elsemieke

De Brits-Australische zangeres Olivia Newton-John is op 73-jarige leeftijd overleden. Ze leed al een hele poos aan borstkanker. Olivia Newton-John werd bekend vanwege de filmklassieker Grease. De actrice en zangeres is overleden op haar Ranch in Zuid-Californië, omringd door familie en vrienden.

Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

Het overlijden van Olivia Newton-John werd op haar Facebook-account bekendgemaakt door haar echtgenoot John Easterling. Ze is "rustig overleden, omringd door familie en vrienden" in haar huis in Californië. De actrice speelde Sandy, het vriendinnetje van John Travolta's personage Danny. Met hem zong ze ook meerdere nummers in de film, waarvan You're The One That I Want en Summer Nights de grootste hits waren. Ze, scoorde solo ook meerdere hits. De nummers I Honestly Love You (1974) en Physical (1981) leverden haar een Grammy op.

Borstkanker

In 1992 kreeg Olivia Newton-John te horen dat ze borstkanker had, maar daar genas ze van. Ze was daarna een fanatieke activiste voor onderzoek naar kanker en andere medische aandoeningen. In 2013 en 2017 keerde de kanker terug. Bij de laatste keer werd bekend dat de ziekte verder was uitgezaaid. Het is niet bekend of kanker ook uiteindelijk haar doodsoorzaak is.